Göçmen’in dönüşü: 1-3

Göçmen’in dönüşü: 1-3

K-Pet 1. Lig’den Süper Lig’e ilk terfi eden takım Göçmenköy oldu.

A+A-

STAT: Emek Stadı

HAKEMLER: Osman Küçük, Ferhat Tuna, Ali Karahasan

DOĞANCI: Emre, Mahmut (Dk.64 Eren), Azmi, Hasip, Hasan, Ersen, Arif, Hüseyin, Mehmet Toros (Dk.58 Okan), İsmail, Salih

GÖÇMENKÖY: Kemal Ağrı, Çağdaş, Rifat, Cemal, Mevlüt (Dk.70 Salim), Mustafa Ayker, Erin, Mustafa Arnavut, Kadir (Dk.56 Buğa), Kemal Uçaner (Dk.83 Beytullah), Ahmet Burak Kömürcü

GOLLER: Dk.42 Mahmut (Doğancı) - Dk.20 ve 90+5 Ahmet Burak Kömürcü, Dk.80 Salim Tayançlı (Göçmenköy)

 

K-Pet Birinci Lig’den Süper Lig’e ilk terfi eden takım lig lideri Göçmenköy oldu. Deplasmanda Doğancı’yı 3-1 mağlup eden Göçmenköy, ligin tamamlanmasına iki maç kala Süper Lig’e terfi etti.

Ligin 28’inci haftasında Doğancı ile Göçmenköy karşı karşıya geldi. Emek Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Göçmenköy 3-1’lik skorla kazandı. Göçmenköy 20’nci dakikada Ahmet Burak Kömürcü ile öne geçerken Doğancı 40’ıncı dakikada Mahmut ile skoru eşitledi. Göçmenköy 80’inci dakikada oyuna sonradan dahil olan Salim’in golü ile tekrar öne geçerken, maçın son bölümlerinde Doğancı kazandığı penaltı atışını gole çeviremedi. Maç bu penaltı sonrasında bir süre dururken maçın 90+5’inci dakikasında Ahmet Burak Kömürcü attığı golle maçın skorunu 3-1 olarak ilan etti.

 

Altı sezon sonra Süper Lig’de

Göçmenköy elde ettiği bu galibiyetle Süper Lig’e yükselen ilk takım oldu. Bordo mavili ekip son olarak 2012 – 2013 futbol sezonunda ülke futbolunun en üst liginde mücadele etmişti. Göçmenköy bu başarıyla 6 sezon aradan sonra yeniden Süper Lig’e dönüş yapmış oldu.

Bu haber toplam 1766 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.