Göçmen’den 50. galibiyet

Göçmen’den 50. galibiyet

Yenidüzen, 1955 yılından bu yana oynanmaya devam eden ülke futbolunun en üst liginin puan durumunu her hafta okuyucularına güncelleyerek aktarıyor

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) 1955 yılında kurulması ile birlikte ülke futbolunun en üst ligi olan Süper Lig’de 62’nci sezon devam ediyor. YENİDÜZEN, daha önce 1. Lig adı altında da oynanan ligin puan durumu güncellenerek okuyucularına aktarıyor. AKSA Süper Lig’de 22’nci hafta maçlarının ardından puan durumu güncellenirken, Göçmenköy tarihindeki 50. lig galibiyetine ulaştı.

 

AKSA Süper Lig’in 22’nci haftasında Göçmenköy, konuk olduğu Türk Ocağı’nı 4-1’lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla Göçmenköy, toplam galibiyet sayısını 50’ye çıkardı. En üst ligde 6. sezonunu yaşayan başkent ekibi bu rakama 163 maçta ulaştı. Göçmenköy bu maçlarda 213 gol kaydederken, toplam 178 puan elde etti.

 

Süper Lig’in bir diğer ekipleri China Bazaar Gençlik Gücü ve Yeniboğaziçi, Kıbrıs Türk futbol tarihinde önemli bir eşikte. Gençlik Gücü 1 gol daha kaydetmesi halinde toplam gol sayısını 1500 yapacak. Yeniboğaziçi ise 2 gol daha kaydetmesi durumunda 500. en üst lig golüne ulaşacak. Kaymaklı galibiyeti ile 136 puana ulaşan Mesarya ise 1 puan daha alması durumunda Ozanköy’ü geçerek sıralamada bir basamak daha yükselecek.

 

tum.jpg

Bu haber toplam 459 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.