Girne’de golcülerin mücadelesi

Girne’de golcülerin mücadelesi

Süper Lig’in 7’nci haftasının açılış maçında Doğan Türk Birliği evinde Cihangir’i ağırlayacak.

A+A-

K-Pet Süper Lig’de 7’nci haftası yarın akşam Doğan Türk Birliği – Cihangir maçıyla birlikte başlıyor. Sezonun flaş iki ekibinin oynayacağı maç öncesinde YENİDÜZEN, hem iki takım arasındaki son 10 yıllık istatiksel verileri araştırdı, hem de bu zorlu maç öncesinde iki takımın da teknik direktöründen maç hakkındaki düşüncelerini aldı.

 

Son 10 maçta Doğan Türk Birliği üstün…

İki ekibin ligde son oynadığı karşılaşmalarda Doğan Türk Birliği üstün durumda. Oynanan son 10 karşılaşmanın 6’sını Doğan Türk Birliği, 2’sini Cihangir kazanırken, geride kalan diğer iki maç da beraberlikle sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Doğan Türk Birliği Cihangir filelerini 20 kez, Cihangir ise Doğan Türk Birliği kalesini 12 kez havalandırmayı başardı.

 

Golü sevenlerin mücadelesi

K-Pet Süper Lig’in geride kalan 6 haftasında gol atmayı seven ekipler karşılaşıyor. Şu ana kadar rakip fileleri 20 kez havalandıran Doğan Türk Birliği en çok gol atan takım olarak, 19 gol kaydeden Cihangir ise en çok gol 2’nci takım olarak dikkat çekiyor. İki ekibin kalesinde az sayıda gol görmesi de göze çarpıyor. Doğan Türk Birliği şu ana kadar kalesinde 7, Cihangir ise 8 gol gördü.

 

Gözler golcülerde olacak

Gol atmayı seven iki ekibin mücadelesinde şüphesiz ki bu maçta gözler golcülerde olacak. Karşılaşma öncesinde Cihangir’de 6 maça çıkan Siboniso Lungelo Mishali 10 golle, Doğan Türk Birliği’nde ise Babacar Mbaye Diop 5 golle en golcü oyuncular olarak dikkat çekiyor.


Oshan: “Parolamız mutlak galibiyet…”

Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan, rakipleri Cihangir’in aldığı sonuçlara dikkat çekerek, iki takımın da sahada galibiyet arayacağını söyledi. Deneyimli teknik adam, bu karşılaşmada parolalarının mutlak galibiyet olduğunun altını çizdi. Oshan; “Rakibimiz, iyi koşan ve iyi mücadele eden bir ekip. Aldıkları sonuçlarla bunu ortaya koydular. Her iki ekip de bu mücadelede galibiyet arayacak. Biz bu maçı mutlaka kazanmak istiyoruz. Parolamız mutlak galibiyet. Umarım kendi saha ve seyircimiz önünde bu maçı kazanıp, serimize devam ederiz” dedi.

 

Burgaç: “Kayıpsız dönmek istiyoruz”

Cihangir teknik patronu Hasan Burgaç ise YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede, Doğan Türk Birliği deplasmanının zorluğuna dikkat çekerek, bu zor deplasmandan kayıpsız dönmek için mücadele vereceklerini ifade etti. Burgaç; “Yarın akşam gol atmayı seven iki ekibin maçı oynanacak. Doğan Türk Birliği güçlü bir ekip ve hedefleri şampiyonluk… Doğan Türk Birliği deplasmanı her takım için zor olmuştur. Bu zor deplasmandan kayıpsız dönmek istiyoruz. Mücadelemiz bu yönde olacak. Musa, Eric ve Nurettin’in geçen haftadan hafif sakatlıkları vardı. Oyuncuların durumu maç saati belli olacak. En büyük temennimiz dostluğun ön planda olduğu centilmence bir maçın oynanmasıdır” şeklinde konuştu.


İki takımın ligde oynadığı son 10 maçın karnesi şu şekilde;

2014-15 sezonu

Cihangir – Doğan Türk Birliği: 0-4

Doğan Türk Birliği – Cihangir: 4-3

 

2015-16 sezonu

 Cihangir – Doğan Türk Birliği: 3-1

Doğan Türk Birliği – Cihangir: 1-2

 

2016-17 sezonu

Doğan Türk Birliği – Cihangir: 3-1

Cihangir – Doğan Türk Birliği: 0-0

 

2017-18 sezonu

Doğan Türk Birliği – Cihangir: 2-1

Cihangir – Doğan Türk Birliği: 1-2

 

2018-19 sezonu

Cihangir – Doğan Türk Birliği: 0-2

Doğan Türk Birliği: 1-1

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.