“GHE kabuğundan çıkacak”

“GHE kabuğundan çıkacak”

Süper Lig’in yeni ekibi Girne Halk Evi, yeni sezon ve uzun vadeli planlarını anlattığı bir basın toplantısı düzenledi

A+A-

K-Pet Süper Lig’in yeni ekiplerinden Girne Halk Evi, Başkan Veli Esendağlı, yeni sportif direktörü İsmail Mıstıkoğlu ve teknik sorumlu Emre Perçinci ile teknik heyetinin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Limos Cafe’de yer alan toplantıda yeni sezon hedefleri ve uzun vadeli planlar aktarıldı. Başkan Veli Esendağlı yaptığı konuşmada hedeflerinin üç yıl içerisinde iki lig şampiyonluğu ve kupa şampiyonluğunu aktararak “Girne Halk Evi kabuğundan çıkacak, hedefleri olan bir takım olacak, Süper Lig’de başa oynayan, adını şampiyonluk veya yarışta olan takım olarak söyletecek” dedi. Teknik sorumlu Emre Perçinci ise kendisine duyulan güven ve çalışma isteğinin cezbedici olduğunu ifade ederek “Biz çok iddialıyız. Bu yıl zirveyi zorlayan bir takım olmak istiyoruz. Kupa finalinde de bu yıl yer alacağız” dedi. Sportif direktör İsmail Mıstıoğlu ise “GHE şehrin artık uslu çocuğu değildir. Centilmenlik şartlarını bozmadan her platformda sesimizi yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Esendağlı: “Üç yılda iki şampiyonluk ve kupa istiyoruz”

Basın toplantısında konuşan Başkan Veli Esendağlı şunları söyledi: “Bu sene bir yıl aradan sonra tekrar Süper Lig’e geldik. Kulübe başkan olurken hep aynı şeyleri söyledim; Girne Halk Evi Süper Lig’de olması gereken bir takımdır. Önce kulüp binasının bakım onarımını yaptık. Çok şükür Süper Lig hedefimize ulaştık. Bundan sonra asıl yakalamamız gereken hedefler var. Genel kurulda camiaya bazı sözler verdim. Üç yıllığına tekrar seçildik. Bu sürede en az iki şampiyonluk ve kupa istiyoruz. Bu doğrultuda ölçtük, biçtik ve uzun vadeli bir hoca seçimi yaparak Emre Perçinci ile anlaştık. Bu yıl ilk 5 içinde olup, gelecek yıl şampiyon kadrosunu kuracağız diye yola çıktık. Tabi neden ilk seneden hedef olmasın? Bunun için hazırlanıyoruz. İsmail Mıstıkoğlu’nu onun için aramıza kattık. Kulübün futbol bölümü ile onlar ilgilenecek. Biz en son noktada teknik heyetin ve İsmail Mıstıkoğlu’nun söyleyecekleri konusunda devreye gireceğiz. Daha ince eleyip sık dokuyoruz. İçimizde futbolcularımızdan eksileceğimizi düşünmüyorum. Esin ve Salih kiralıktı. Onlarla anlaştık. Herhalde yarın imza aşamasında oluruz.”

 

“Yabancı kararı hızlı ve yanlış bir karardı”

Veli Esendağlı şöyle devam etti: “Çok kısa vadeli değil, üç yıla yayacağımız bir transfer politikamız olacak. Transfer politikası derken eleştiri getireceğim. Yabancının bire düşürülmesi hızlı ve yanlış bir karardır. Önümüze konan tercih, sıfır mı, bir mi tercihiydi. Belki yabancı düşürüldüğünde yerli futbolcu daha fazla oynatılacak, altyapıya daha fazla önem verilecek gibi düşünüldü ama biz başkanlar olarak istediğimiz futbolcuların rakamları astronomik oluyor. Birkaç futbolcu sorduk, 300-500 bin TL bahsedildi. Araba, ev isteyen oyuncular oldu. Federasyon başkanımıza bunu anlattık. Eğer bir geçiş süreci olarak düşünüyorsak, yerli futbolcularla bu düşünülmeliydi. 21 yaş altı kuralı kalktı ama nasıl genç oyuncular oynayacak. Bu göstermelik mi oldu? Bana göre yapılmak istenen yapılmadı. Bu da transfer görüşmelerinde önümüze çıkıyor. Bence bu rakamlara hiç kimse transfer yapamayacak, yapsa da sözünü tutamayacak.

 

“Emre hocamızla uzun zaman çalışmak istiyoruz”

Esendağlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Emre hocayı seçerek çok doğru bir karar aldığımızı düşünüyoruz. Minik takımdan A takıma kadar tüm koordinasyon onda olacak. Futbolla ilgili her şeye o karar verecek. Ona en rahat ortamı sağlamaya çalışacağız. İsmail Mıstıkoğlu’na teklif götürürken herkes hayal demişti, o da aramıza katıldı. Girne Halk Evi kabuğundan çıkacak, hedefleri olan bir takım olacak, Süper Lig’de başa oynayan, adını şampiyonluk veya yarışta olan takım olarak söyletecek. Kulüpte bir defa kupa finali oynadık. Kupamız da yok. Kupayı da istiyoruz. Bu sene iki kulvarda gidebildiğimiz kadar gidebileceğiz.

 

Emre hocamızla 3+3 yıl çalışmak, uzun zaman çalışmak istiyoruz. O da bize uzun yıllar Girne Halk Evi’ne hizmet edecek transferler yapsın. Gelen futbolcu GHE armasının altına girsin, kalbi GHE ile atsın.”

 

Mıstıkoğlu: “GHE artık şehrin uslu çocuğu değil”

Basın toplantısında konuşan Sportif Direktör İsmail Mıstıkoğlu şunları belirtti: “İki yıldır rahmetli abisinden dolayı başkanımızla yakınlığımız vardır. Sürekli konuşuyoruz, işim başımdan aşkın yardım et diye. Kabul etmemdeki en büyük etken, başkanın hayallerinin, hedeflerinin olmasıdır. Beni etkileyen şey bunlardır. Küme düştükten sonra hırs etti. Beni cezbeden hırsı oldu. Şu anda 6 yıllık hedef koyuyor. Çok fazla başarılar yaşamış bir insanım. Gönyeli’den biraz uzaklaşmak istedim. Görevi kabul ettim. Ben ve yönetici arkadaşlarımızla yol arkadaşı olmaya çalışacağız. Piyasada uçuk kaçık rakamlar vardır. İsabetli arkadaşlarımızı bonservisli olarak camiaya katmaya çalışıyoruz. GHE şehrin artık uslu çocuğu değildir. Bunu paydaşlar böyle bilecek. Centilmenlik şartlarını bozmadan her platformda sesimizi yükselteceğiz.”

 

Perçinci: “Biz çok iddialıyız”

Girne Halk Evi teknik sorumlusu Emre Perçinci şunları kaydetti: “Buraya gelirken Veli başkan beni davet ettiğinde tek görüşme yapmak, düşüncelerini öğrenmek istedim. Konuştuğumuzda çok büyük bir güven ve bana karşı istek duydum. Bu da beni cezbetti. Yapmak istediğimiz şeylerin fırsatı geldi. Bu kez en az bizim kadar istekli başkan ve yönetici topluluğu var. İki planımız var. Kısa vadeli planımız ve gelecek ile ilgili planımız var. Transferde ne ihtiyacımız varsa onu almak istiyoruz. Son noktaya geldiğimiz isimler var. Bundan sonraki adımlarımızın transferlerini yapacağız. Hem kendi oyuncusunu, teknik adamını üretebilen bir plan da yaptık. Başkanın bize verdiği bu güven ortamı, şansı doğru şekilde değerlendirip GHE’ye hizmet etmeyi planlıyoruz. Bunları gerçekleştirebilmek için gelen fırsatı değerlendireceğiz. 26 Ağustos Çarşamba günü sezonu açıyoruz. 8 hazırlık maçımız var. 12 Eylül’de Yeşilova ile ilk hazırlık maçını yapacağız. İki periyot kampımız olacak. Kadroyu yaparken yabancı sayısı 1’e düşerken yeni çıkan bir takımı etkiler. Başlangıç olarak erken zamanda Salih Say ve Esin Sonay’ı transfer etmiş olmamız, kadronun korunmasını sağladı. Biz çok iddialıyız. Bu yıl zirveyi zorlayan bir takım olmak istiyoruz. Kupa finalinde de bu yıl yer alacağız.”

Bu haber toplam 2348 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.