GG ve UKÜ öne geçti

GG ve UKÜ öne geçti

Hentbol Erkekler Play-off ilk karşılaşmaları Mağusa ve Lefkoşa’da oynandı

A+A-

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde Play-off yarı final ilk karşılaşmaları dün akşam oynandı. Mağusa’da Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) ile Gençlik Gücü (GG), Lefkoşa’da ise Özgür Adımlar Hentbol (ÖAH) ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) mücadele ettiği Play-off ilk karşılaşmalarını GG ve UKÜ galibiyetle tamamladı.

 

GG, Mağusa’da kazandı

Mağusa’da oynanan karşılaşmada MGA ile Gençlik Gücü takımları mücadele etti. İlk devresini rakibi MGA karşısında 9-16 önde kapatan GG, oyun üstünlüğünü ikinci yarıda da devam ettirerek sahadan 23-34 galibiyetle ayrılarak, Play-off serisine galibiyetle başladı. MGA’da Hüseyin Öztürk 5 golle maçı tamamlarken, GG’de Ahmet Altan ve Özden maçı 6’şar golle bitirdi.

 

UKÜ avantajlı

Gecenin diğer karşılaşmasında Lefkoşa’da Özgür Adımlar ile UKÜ karşı karşıya geldi. İlk devresi 10-15 UKÜ üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın kazananı yine 27-33 sonuçla UKÜ oldu. Cemil kaydettiği 7 golle Özgür Adımlar’ın en skorer ismi olurken, UKÜ’de Ergin 9 golle ön plana çıkan isim oldu.

 

Seride ikinci maçlar 25 Haziran’da

Play-off yarı final serisi ikinci maçları 25 Haziran Cuma günü oynanacak. Her iki karşılaşma da Atatürk Spor Salonu’nda yer alacak. GG-MGA karşılaşması 18.30’da, UKÜ-ÖAH karşılaşması 20.15’te başlayacak.

Federasyonun resmi internet sitesinde yer alan lig statüsüne göre; seride iki galibiyete ulaşan takım finale yükselecek. Seride 1-1’lik eşitlik olması durumunda önce gol farkına, ardından deplasmanda atılan gollere bakılacak. Eşitlik olması halinde finale yükselen ekibi 7 metre atışları belirleyecek.

 

Fotoğraf: Ferah BARIŞSEV

Bu haber toplam 646 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.