“Gerekli prosedürleri tamamladık”

“Gerekli prosedürleri tamamladık”

Geçmiş yıllarda LTB’nin mühürlediği Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’na ait binada çalışmalar yeniden başladı

A+A-

Eren ŞİŞİK

Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yer alan Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’na ait binanın yapımına yeniden başlandı. Geçtiğimiz yıllarda Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)’nin mühürlediği ve çalışma izni vermediği binada gerekli izinlerin ve prosedürlerin yerine getirildiği ve bina yapımına devam edildiği öğrenildi.

Dahlameroğlu: “Yetkili firma KTMMOB’a proje sunmayınca, LTB binayı mühürledi”

Konuyla ilgili olarak YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu, bina ile ilgili gerekli prosedürlerin birçoğunun tamamlandığını ve ufak tefek pürüzlerin ardından 1-2 ay içerisinde binanın tamamen kullanılır hale geleceğini belirtti. Geçmişte binanın yapımını üstlenen firmanın Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası’na (KTMMOB) bina projesini sunmadığını ve ortada bir projenin de olmadığını kaydeden Dahlameroğlu, “Yetkili firma bir proje hazırlamadı ve KTMMOB’a da bunu sunmadı. Bu yüzden de LTB binayı gerekli prosedürleri yerine getirmediği için mühürledi. Uzun uğraşlar sonucunda farklı bir firma ile usullere uygun bir biçimde gereken her şeyi yaptık.”dedi.

“Harmancı’dan taksitlendirme istedik”

Ali Dahlameroğlu, LTB’nin kendilerinden belli bir miktar harç istediğini ifade ederek, “Bu miktar bize yüksek geldi ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile bir görüşme gerçekleştirerek bunu bize taksitlendirmesini istedik. İlk etapta aracılar vasıtasıyla sıcak baktı. İlerleyen günlerde görüşüp bunu da bir sonuca ulaştıracağız.” dedi. Dahlameroğlu, küçük yaştaki sporcuların şu an salonda çalışabildiğini belirterek, 1-2 ay içerisinde binanın tüm işlemlerinin tamamlanıp resmi olarak açılacağını da söyledi.

Bu haber toplam 2290 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.