“Gerekli çalışmalarımızı yaptık”

“Gerekli çalışmalarımızı yaptık”

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu, Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programına katılarak, süreci değerlendirdi, yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

A+A-

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu, Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programına katılarak, süreci değerlendirdi, yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Dahlameroğlu, salonlarının açılması gerektiğinin vurgusunu yaparak, bu konuda insan sağlığını riske etmeyecek şekilde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

 

Dahlemeroğlu: “Yetkililer, çalışmalarımızı olumlu buldu, bekliyoruz”

Halter Federasyonu Başkanı Dahlameroğlu, katıldığı televizyon programında federasyon olarak pandemi sonrası için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çalışmaları yetkililere anlattıklarını ve yetkililerin bu konuya olumlu baktığını ifade etti. Dahlameroğlu; “Bizler federasyon olarak spor salonlarını pandemi öncesinde kapanış kararı aldık ve tedbir amaçlı kapattık. Bu süreçte boş durmadık. Pandemi sonrası açılış yapmak için federasyon olarak özverili çalışmalar yaptık. Bu süreçte ekonomik anlamda da yaşanabilecek gelişmeler ışığında, ekonomik öneriler şeklinde de çalışma yaptık ve bu önerileri Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’a sunduk. Diğer taraftan hijyen kriterli konusunda yetkilileri konu hakkında bilgilendirdik. Salonlarımızda; giriş kısmından başlayarak hijyen konusunda önemli uygulamalar olacak. Her 8 metrekareye bir üye yerleştirilecek. Dışarıda giyilen ayakkabıyla kesinlikle salon içerisine girilmeyecek. Aletler; bir dolu, bir boş şeklinde yerleştirilecek.

Bu süreçte soyunma odası, banyo gibi ortak kullanılan alanlar kesinlikle kullanılmayacak. Bugün (dün) Sağlık Bakanı Ali Pilli ile bir görüşmemiz oldu ve bakanımıza aldığımız bu tedbirleri anlattık. Bizim sporumuzun bireysel bir spor olduğunu söyledik. Bunu unutmamak lazım ki, spor hastalığın karşısında önemli bir silahtır. Çalışmalarımızı yetkililere anlattık, onlar da bu duruma olumlu baktılar ve bunu desteklediklerini söylediler. Şu anda bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Bu haber toplam 1299 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.