“Gençlik ve spor için gerekli düzenleme yapılacak”

“Gençlik ve spor için gerekli düzenleme yapılacak”

CTP Genel Başkanı Erhürman ve beraberindeki heyet KTFF'yi ziyaret etti

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu (KTFF) ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Erhürman’a CTP Lefkoşa Milletvekili Adayı Muhittin Özsağlam, CTP Lefkoşa Milletvekili Adayı Hülya Batunlu, CTP Mağusa Milletvekili Adayı Seran Aysal ve CTP Mağusa Milletvekili Adayı Behcet Öznacar eşlik etti. KTFF Başkanı Sertoğlu’na ise KTFF 1. Başkanvekil Oktay Çocuk ve KTFF Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Akçaba ile Hasan Çerkez eşlik etti.

 

Erhürman: “Gençlik ve sporun devlet politikası olması için düzenleme yapılacak”

Ziyarette konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, KTFF’nin bu ülkedeki en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu ve gençlere sahip çıkan, vizyonu ve misyonu ile örnek bir federasyon olduğunu kaydetti. Futbolu kendisinin de çok sevdiğini ve fırsat buldukça maçları statta izlediğini ifade eden Erhürman, “Parti olarak spora büyük önem veriyoruz, bu bağlamda da ülkede çok büyük bir eksiklik olan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı kuracağız. Gençlik ve sporun devlet politikası olması için gerekli yasal ve kurumsal düzenlemeler yapılacaktır” dedi.

 

Sertoğlu: “Her seçim dönemi Spor Dairesi seçime malzeme ediliyor”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ise Erhürman ve heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek sözlerine başladı. Ülkenin her sektörünün ekonomik, sağlık ve sportif açıdan sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Sertoğlu, ülkeyi idare edenlerin spora olan ilgisizliğinden memnun olmadığını belirtti. Özelde futbolun genelde de sporun ülkenin gençliği için çok önemli olduğunu ve siyasilerden bunun farkına varmasını beklediklerini kaydeden Sertoğlu, “Yıllardır zaten bizim mücadelemiz budur. Her zaman söyledim yine söylüyorum. Bu ülkede spor olmazsa, futbol kulüpleri olmazsa gençlik de olmaz spor da olmaz” dedi. Seçim tarihi belli olmadan önce sürekli zikrettikleri Spor Bakanlığı konusunda da görüşlerini belirten Sertoğlu, “Bu ülkede Spor Bakanlığı artık kurulmalıdır. Her seçim dönemi Spor Dairesi seçime malzeme ediliyor. Sürekli bakanlık değişiyor. Artık buna son verme zamanı geldi, çünkü bu düzensizlik içinde spor federasyonları da ciddi sıkıntılar yaşıyor” dedi.

 

“Spora ayrılan bütçenin har vurup harman savrulmasına izin vermeyeceğiz”

Sertoğlu sözlerinin devamında, dünyanın hiçbir yerinde sporun ve gençliğin adının bile geçmediği bir yapının olmadığının altını çizerken, “Artık spora ve gençliğe ayrılan bütçenin har vurup harman savrulmasına izin vermeyeceğiz. Bu bütçe artık sporun ve gençliğin gerçek ihtiyaçları için harcanmalıdır. Bu hususu uzun süredir dile getiriyoruz. Bu konuların seçimden sonra da takipçisi olacağımızı bildirir, seçimde herkese başarılar dileriz” dedi.

Bu haber toplam 768 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.