“Gençlerin önünü açmak suçsa, hepimiz suçluyuz”

“Gençlerin önünü açmak suçsa, hepimiz suçluyuz”

Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu, 1990 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kendilerine verilen, ancak yıllar içerisinde ilgisizlikten dolayı birçok kez kiralanan federasyon yanındaki araziyi istiyor.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu, 1990 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kendilerine verilen, ancak yıllar içerisinde ilgisizlikten dolayı birçok kez kiralanan federasyon yanındaki araziyi istiyor. Federasyon Başkanı Mustafa Bekiroğulları, 2013’ten bu yana sürdürdükleri görev süresince birçok kez araziye tesis yapmak için talepte bulunduklarını, gelinen noktada arazide yer alan kiracının sözleşmesinin ay sonu itibarı ile biteceğini ve araziyi almak için gerekli girişimleri yaptıklarını ve beklemeye geçtiklerini kaydetti. Bekiroğulları yapacakları tesisle ülke gençliğinin kazanacağını belirterek “Bu gençlerin önünü açmak suçsa, hepimiz suçluyuz” ifadelerini kullandı.

 

Bekiroğulları: “Kararda sadece sportif tesis yapılabilir ibaresi var”

Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Mustafa Bekiroğulları, 1989’da verilen önerge ve 1990’da çıkan Bakanlar Kurulu kararı sonrasında dönemin Gençlik, Spor ve Çalışma Bakanlığı’nın federasyonun yanında bulunan araziyi federasyona verdiğini aktardı. Bekiroğulları dönemin yöneticilerinin ekonomik şartları değerlendirememesi sonrasında mevcut araziyi kullanamadığını belirtirken, 1999 yılında Sağlık ve Çevre Bakanlığı tarafından araziye Tıp Fakültesi gibi bir yatırım yapmak istediğini ancak Bakanlar Kurulu kararında sadece sportif tesis yapılabilir ibaresinin buna müsaade vermediğini ifade etti.

 

“2009 yılında Emlak ve Malzeme Dairesi’ne verildi”

Federasyon başkanlarından Halil Fikret’in bu maddenin eklenmesini sağladığını söyleyen Bekiroğulları, 2009 yılındaki federasyon başkanının araziyi talep etmemesi sonrası mülkiyeti Spor Dairesi’ne ait arazinin Devlet, Emlak ve Malzeme Dairesi’ne verildiğini söyledi.

 

“2014’te girişim başlattık”

2013 yılında göreve geldiklerinde 2014 yılında söz konusu arazi için çalışmalara başladıklarını belirten Mustafa Bekiroğulları, bir dosya hazırlayarak dönemin Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’na arazinin kendilerine verilmesi için çalışma başlattıklarını ve olumlu geri dönüş aldıklarını belirtti. Yeni ve modern bir salon yapılması için proje hazırlatarak 6 Temmuz 2015 tarihinde Spor Dairesi’ne başvurduklarını belirten Bekiroğulları, mevcut yerdeki kiracının sözleşmesinin bir yıl daha uzatıldığını, 2016 yılı Temmuz ayında kendilerine verilen söz doğrultusunda araziyi almayı beklerken bu süreçten önce hükümetin değiştiğini, yeni gelen Devlet, Emlak ve Malzeme Dairesi müdürünün de sözleşmeyi 4 yıl daha uzattığını öğrendiklerini aktardı.

 

“30 Temmuzda bitiyor, bekliyoruz”

“Kira sözleşmesinin 30 Temmuz tarihinde sona ereceğini, araziye ülke gençliği ve sporu için yatırım yapmak istediklerini vurgulayan Bekiroğulları, söz konusu yerin yeniden federasyona verilmesi için 9 Ocak 2020 tarihinde Spor Dairesi’ne yazı yazdıklarını, süreci anlatarak dosyalarını sunduklarını belirtti. Bekiroğulları mevcut Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan’ın kendileri ile aynı görüşte olduğunu belirttiğini, 20 Şubat 2020 tarihinde de Spor Dairesi’nin arazinin iadesi için Devlet, Emlak ve Malzeme Dairesi’ne yazı gönderdiğini ifade etti.

 

“Bu gençlerin önünü açmak suçsa, hepimiz suçluyuz”

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Mustafa Bekiroğulları mevcut durumla ilgili kulüpleri bilgilendirerek camia olarak bir 4 yıl daha kaybetme lükslerinin olmadığını aktardıklarını belirtti. Arazinin kendilerine verilmemesi halinde hukuksal olmak üzere birçok girişim yapacaklarını belirten Bekiroğulları, “Bu arazi ülke sporu için kullanılmalı. Yapacağımız tesis önemli bir tesis olacak. Sadece masa tenisi değil, ülke sporu kazanacak. Bu tesisi ülke gençliğine kazandırmak istiyoruz. Tesis aynı zamanda federasyonumuza ekonomik özgürlük getirecek. Tanınmamış bir federasyon olsak da ekonomik durumumuz iyi olması halinde dünyadaki open turnuvalara katılma ihtimalimiz artacak. Kısaca tesisle beraber gençlik kazanacak. Bu gençlerin önünü açmak suçsa, hepimiz suçluyuz” ifadelerini kullandı.

110164004_3369192813221421_6903844178972500821_n.jpg

Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.