Gençlere BAL kancası

Gençlere BAL kancası

Son dönemde ülkemiz genç futbolcuları Türkiye BAL Ligi’ne gitmeye sıcak bakıyor

A+A-

DUMLUPINAR’DAN 7 OYUNCU… Bu sezon futbolun oynanmıyor oluşu, genç oyuncuların şansını Türkiye’de denemesine neden oldu. Yonpaş Dumlupınar’ın Türkiye Bölgesel Amaötr Ligi’ne (BAL) giden ve gitme olasılığı oyuncuların sayısı transferleri gerçekleşirse 7 olacak

 

DEVECİOĞLU ÇEKİNCELİ… Yonpaş Dumlupınar Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, empati yaptığında oyuncuların gitme düşüncelerine hak verdiğini ancak özellikle BAL Ligi ile ilgili çekincelerinin olduğunu söyledi. Devecioğlu ayrıca yetenekli oyuncuların gidişinin kulüpleri de maddi açıdan ciddi kayıplar yaşatacağı görüşünde

 

Ülkemizde futbolun bir yıl oynanmama kararı sonrası futbolcular gerek ekonomik yönden gerekse futbol oynamak için Türkiye liglerinin yolunu tutuyor. Bu liglerden özellikle Bölgesel Amatör Lig (BAL), genç ve yetenekli isimlerin şansını denemek istedikleri liglerden. İlk olarak Mağusa Türk Gücü’nden Ünal Kaya, ardından da Yonpaş Dumlupınar’dan Mehmet Altın, BAL ekiplerinden Aydın Yıldızspor’a transfer oldu. Birçok gencin adı bu ligdeki takımlarla anılırken son olarak 1461 Trabzonspor, Yonpaş Dumlupınar’ın genç oyuncularına talip oldu.

 

Dumlupınar’dan 7 oyuncu

Bir zamanlar Türkiye’nin üst liglerinde mücadele eden, Süper Lig ekibi Trabzonspor’un pilot takımı olan 1461 Trabzonspor bu sezon BAL Ligi’nde mücadele edecek. 1461 Trabzonspor, ülkemiz Süper Lig ekiplerinden Yonpaş Dumlupınar’ın genç oyuncularını kadrosuna katmak için ülkemizdeki bir antrenör aracılığıyla oyuncularla temasa geçti. Sarı kırmızılı ekipte Yıldıray Fenercioğlu, Mert Güçlücan, Olcay Mahmut, Emre Soytürk ve Eray Vudalı, 1461 Trabzonspor tarafından isteniyor. Ayrıca Osman Şanverdi’ye de BAL liginden taliplerin olduğu öğrenildi. Mehmet Altın’ın hali hazırda BAL ligine gitmesi sonrası Dumlupınar’ın kadrosundan 7 futbolcudan 1 tanesi Türkiye’ye gitti, diğer 6 tanesinin de gitmesi yüksek olasılıkta.

 

Devecioğlu: İki çekincem var

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Yonpaş Dumlupınar Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, ülkede futbol olmamasından dolayı genç futbolculara bir yönden hak verdiğini, ancak çekincelerinin olduğunu belirtti. “İki nedenden ötürü gitmeleri kafamda soru işareti doğuruyor” diyen Devecioğlu, “Birincisi, BAL liginin çok sert bir lig oluşu, oluşabilecek sakatlık veya özgüven ayıplarına sebep olabilir. Çünkü oyuncularımızın yaş ortalaması çok gençtir.

İkincisi, federasyonun açıklamış olduğu 2021-22 sezon takvimine göre tasarladığımız hazırlık dönemini 7 tane oyuncumuzun büyük bir kısmını kaçırabileceği sıkıntısı” ifadelerini kullandı.

 

“Oyunculara da hak veriyorum”

“Bunun yanında oyuncuların da gitme düşüncelerine hak veriyorum” diyen Devecioğlu, “Bir yıla aşkın bu oyuncular antrenman ve maç yapmamaktadırlar. Ekonomik olarak ciddi sıkıntıları var bir çoğunun. Bu yüzden de oyunculara empati yaptığım zaman hak verebilmekteyim” dedi. Devecioğlu kulüp açısından düşündüğünde ciddi kayıplar olabileceğini belirtirken, “Çünkü gitme ihtimali olan ve gidecek olan oyunculara bakıldığında ciddi yetenekli oyuncular söz konusu. Kulüplerin de maddi açıdan düşünüldüğü zaman kayıpları çok büyük denecek kadardır” dedi.

Bu haber toplam 2486 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.