Gençler Birliği mercek altında

Gençler Birliği mercek altında

AKSA Birinci Lig ekiplerinden Pera Larnaka Gençler Birliği’nde futbolcuların vücut analizi ve performans testleri gerçekleştirildi.

A+A-

4 Ocak’tan itibaren ikinci yarıya hazırlanan ve Cumartesi günü NorthernLand Kıbrıs Kupası ilk turunda Çetinkaya’ya konuk olacak olan Gençler Birliği’nin kadrosunda bulunan 25 futbolcuya yağ-kilo ölçümleri Uzman Fizyoterapist Nurcihan Altun, Fizyoterapist Ali Baletti, diyetisyen Yasemin Öztinen yönetiminde yapıldı.    

Physioworld Fizyoterapi & Sağlıklı Yaşam Merkezi ile Minneola Beslenme & Sağlıklı Yaşam Merkezi işbirliği içerisinde “Vücut analizi ve performans testlerini” gerçekleştirdi.

l-mler-15.jpg

Testlerin sezon öncesi, devre arası ve sezon sonu olacak şekilde planlandığı belirtildi.

Gerçekleştirilen kamp sonrası oyuncuların fiziksel check-upları tamamlandı. Oyuncuların fiziksel özelliklerin tespiti, max-kuvvet ölçümü, fonksiyonel hareket analizleri ve esneklik ölçümleri yapıldı. İleriki günlerde 20 metre mekik koşu testi ve 30 metre sprint testinin de yapılacağı belirtildi.

Dyt. Yasemin Öztinen tarafından vücut analizi kapsamında futbolcuların kilosu, iskelet kası ağırlığı, vücut yağ ağırlığı, vücut yağ oranı, yağsız vücut ağırlığını ölçüp değerlendirildi.

ekip-2.jpg

Uzm. Fzt. Nurcihan Altun tarafından yapılan açıklamada, futbolda rekabetçi sezonun uzaması sebebiyle 1 yıl boyunca devam eden bu süreçte devre arası hazırlık dönemi veya devre arası hazırlık kampı olarak adlandırılan bir süreç bulunduğunu ifade etti. Ülke federasyonları tarafından belirlenen fikstüre göre sezondaki maçlarının yarısını oynayan takımlar ikinci devre başlayana kadar rekabetçi sezonda bir karşılaşma daha yapamayacaklarını belirten Uzm. Fzt. Nurcihan Altun, “Bu süreç takımların eksiklerini giderme, takıma yeni oyuncular ve teknik ekip transfer etme, 2. devre için oyuncuların fizyolojik parametrelerini geliştirme amacıyla kullandıkları bir antrenman periyotudur” diyerek, “Böylelikle oyuncuların gelişimini gerçek verilerle daha net görme fırsatı bulacağız” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 1193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.