Gaziveren sahasına kavuştu

Gaziveren sahasına kavuştu

Gaziveren Spor Kulübü’nün ev sahibi maçlarını oynadığı ve yıllardır atıl vaziyette olan Semih Türköz Stadı eski günlerine kavuştu. Şu anda çevre düzenlemesi yapılan statta kısa süre sonra çalışmalar tamamen tamamlanacak.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) 2. Ligi ekiplerinden Gaziveren Spor Kulübü’nün stadı olan Semih Türköz Stadı küllerinden yeniden doğdu.­ Yıllardır atıl vaziyette duran Semih Türköz Stadı’nda kısa süre önce altyapı çalışmalarının ardından çim ekimine geçilmişti. Saha zeminin düzeltilmesiyle, stadın şu anda çevre düzenlemesi yapılıyor.

 

Çalışmalar kısa süre sonra tamamlanacak

Yıllardır gerek bölgede yaşanan susuzluk, gerekse ilgilisizlik nedeniyle atıl vaziyette duran Semih Türköz Stadı’nda kısa süre önce altyapı çalışmaları yapılmış, sonrasında sahanın çim ekimi gerçekleşmişti. Çimlerin ekilmesiyle yeniden eski haline getirilen Semih Türköz Stadı’nda şu anda çevre düzenlemesi yapılıyor. Çalışmaların büyük bir bölümünü Spor Dairesi üstlenirken, Gaziveren Spor Kulübü, bölge sakinleri ve Lefke Belediyesi stadın eski günlerine kavuşmasına katkı koydu.

 

YENİDÜZEN, sahayı görüntülemişti

2015 yılında birçok sorun yaşayan Gaziveren Spor Kulübü, kapanmanın eşiğine kadar gelmişti. O dönemde kulüpte yaşanan sorunlar, Semih Türköz Stadı’na da yansımış, gerek bölgedeki susuzluk, gerekse ilgisizlik, sahanın kurumasına neden olmuş, kısa süre içerisinde de saha otlarla dolmuştu. YENİDÜZEN, o yıllarda sahanın içler acısı konuma geldiğini sürekli olarak gündeme getirmişti.

2015.jpg
13 Temmuz 2015 Semih Türköz Stadı…

2021.jpg
9 Ocak 2021 Semih Türköz Stadı…


Çalışmalar kademe kademe yapıldı

Bir dönem kapanma eşiğine gelen Gaziveren Spor Kulübü’nde 2017 yılında gelen yeni yönetim, eski günleri yeniden yakalamak için kolları sıvadı. İlk olarak kulüp binasının tadilatı yapıldı, daha sonra da Semih Türköz Stadı eski haline getirilmesi için çalışmalar yürütüldü.

 

Takım, yıllar sonra liglere katıldı

Son olarak 2013-2014 sezonunda BTM Ligleri’nde mücadele eden Gaziveren Spor Kulübü, o sezonun tamamlanmasının ardından, yaşanan sorunlar nedeniyle sonraki sezonlarda lige katılamadı. Aradan geçen 5 sezonda futbol liglerinde yer almayan Gazieveren Spor Kulübü, 2019-2020 sezonunda BTM 2. Ligi 7. Grup’ta mücadele etti. Turuncu siyahlılar, grup maçlarında gösterdiği performansla beğeni toplamıştı.

 


Dana: “Katkı koyan herkese teşekkür ederim”

Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, stadın çalışmaları ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede, atıl durumda olan sahanın şimdiki haline gelmesi için gerek Spor Dairesi’nin, gerekse bölge halkının büyük katkıları olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

İlk olarak sahanın altyapı sorununa çözüm bulduklarını aktaran Dana, altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla çim ekimine geçildiğini ve bu işlemin de başarıyla yapıldığını söyledi. Dana, şu anda sahanın zemininin futbola müsait olduğunu da dile getirdi.


Zurnacı: “Her şeyi gençlerimiz için yapıyoruz”

Gaziveren Spor Kulübü Başkanı Önder Zurnacı ise, göreve geldikleri 2017 yılından bu yana, gerek takımı, gerekse stadı eski haline getirmek için çok uğraştıklarını belirtti. Zurnacı; “Göreve 2017 yılında gelmiştik. Göreve geldiğimizde her şey berbat durumdaydı. İlk olarak kulüp binamızın tadilatıyla işe başladık. Orayı tamamladıktan sonra sahaya geçtik. Şu anda sahamız da eski günlerine kavuşmuş durumda. Çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarımızı tamamlayıp, oraya bir de tribün yerleştirmek istiyoruz. Bu süreçte bize gerek köylüler, gerekse Spor Dairesi ve Lefke Belediyesi çok yardım etti. Herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu olarak takımın kurulmasına da büyük emek harcadıklarını dile getiren Zurnacı konuşmasının devamında, “her şeyi gençlerimiz için yapıyoruz, 3 yıl önce koyduğumuz hedeflere bugün itibariyle ulaştık diyebilirim” ifadelerini kullandı.

1-056.jpg

Bu haber toplam 3373 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.