Gazi: “Paha biçilemez”

Gazi: “Paha biçilemez”

Erten Gazi, Anadolu Efes’ten teklif aldığında büyük gurur duyduğunu söyledi

A+A-

Anadolu Efes’teki temsilcimiz Erten Gazi, takımının Salı akşamı Euroleague’de oynadığı Valencia karşılaşması esnasında Anadolu Efes Stüdyo’nun canlı yayın konuğu oldu. Anadolu Efes’in bir parçası olmayı “Paha biçilemez” olarak nitelendiren Erten, teklif aldığı zaman hissettiklerinden ilk maçındaki duygularına, giydiği forma numarasından kişisel birçok soruya yanıt verdi. Erten, sosyal medyada özellikle genç sporcuların basketbol ve eğitimi konusunda kendilerini nasıl geliştirebilecekleri yönünde çok soru aldığını, bu sorulara severek yanıt verdiğini belirtti. Erten Gazi’nin yanıtları şöyle:

 

A takım için teklif geldiğinde neler hissettin?

Çok heyecanlanmıştım. Altyapıda oynarken her zaman maçlara geliyordum. O zaman maçlar Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanıyordu ve potanın arkasında altyapı oyuncularına güzel bir yerde izleme şansı oluyordu. Her maçı fanatik bir Efes’li gibi izliyor ve tezahürat ediyordum. Şimdi o bençte oturmak, sahada olmak benim için çok gurur verici bir olay.

 

Bu teklifi aldıktan sonra ailenden, dostlarından güzel tepkiler almışsındır. Nasıl karşılandı?

Ailem en az benim kadar gurur duydu ve sevindi. Çünkü onlar da en az benim kadar Efes taraftarı. Ancak bir yandan da sanki biliyorlarmış gibiydi. Amerika’da koleji bitirdikten sonra bir aylığına Kıbrıs’a gelmiştim. Çalışmaya devam ettim çünkü koronavirüsten dolayı ne olacağını kimse bilemez. Özellikle dedem teklif gelmeden önce Erten sen rahat ol, seni arayacaklar demişti. İçine doğdu ve oldu.

 

İlk maçındaki duyguların neydi?

Doğruyu söylemek gerekirse takım arkadaşlarım beni evimde gibi hissettirdiği için maça çıktığım zaman herkes bana çok destek oldu ve beklediğim kadar heyecanlanmadım. Heyecan tabi ki vardı ancak ne yapacağımı bildiğim için daha rahattım.

xa5466f179e763cce5cc5ee9b41a765f00e582b22db59683b8dd3d5e2d9d7c3351600a0.jpg

Böyle bir takımın parçası olmak nasıl bir duygu?

Paha biçilemez. Çünkü en iyilerinden öğreniyorum. Savunma, hücum her yönden komple bir takımımız var.

 

11 numaralı formanın hikayesini merak ediyoruz?

11 her zaman benim içimde yeri olmuştu. Benim sevdiğim numaralar genellikle 2, 4, 8, 12 ve 16. 12 ve 11 arasında kalmıştım ama 11 bu sene benim için ağır bastı. Sevdiğim bir numara ama sebepleri bana kalsın. Çok severek giydiğim bir numara.

 

Sosyal medyayı aktif kullanan biri olarak seni en çok şaşırtan hangi soru veya sorular geldi taraftarlardan?

Özellikle genç basketbolcu ve sporcularımızdan gelen sorular var. Eğitim ve basketbol konusunda kendimi nasıl geliştirebilirim diye sorular geliyor. Ben seve seve bu sorulara yanıt veririm. En şaşırtan sorular ise soru değil de mesajlar geliyor. Mesela birkaç maç 95 sayıda kaldık, niye 100 olamadınız diye mesajlar geliyor.

 

Eğitim için Amerika’ya gittin. Hem De Paul hem de Fordham Üniversitesi’nde başarılı sezonlar çıkardın. O kararının sana en büyük katkısı ne oldu?

Erten Gazi olarak değerlendirecek olursam 18 yaşımı doldurduktan sonra bir karar alıp Amerika’ya gittim. Chicago’da DePaul Üniversitesi’nde 2 yıl oynadım. Ardından New York’a Fordham Üniversitesi’ne geçtim. Hayat olarak pahabiçilemez deneyimler kazandım. Özellikle yalnız kalmakta, kendi işlerimi kendim halletmeye devam ettiğimde. Bunlar insanı geliştiren şeyler. Aynı zamanda farklı bir kültür ve dilde yaşamaya başladığım için çok fazla deneyim kazandırdı.

Basketbol konusunda ise kaldığım 5 yıl içerisinde talihsiz sakatlıklar geçirdim. Ameliyatlar olsun, uzun vadeli sakatlıklar olsun ancak bunların üstesinden gelmek hem basketbol hem de insan mentalitesi olarak beni çok güçlendirdi. Her zaman daha güçlü gelmesini bildim ve sabretmeyi öğrendim. Hem pazarlama hem de iletişim bölümlerinden mezun oldum. Benim için daha iyisi olamazdı diye düşünüyorum.

 

Müsabakalarda mental ve fiziksel hazırlığı nasıl sağlıyorsun?

Oynamaya aç olduğum için ve basketbolu severek, eğlenmek için yaptığım için her zaman bir açlık var. Sahaya girdiğim zaman en iyisini vermeye çalışıyorum. Kat edecek çok yolum var. Bunun en güzel örneği Doğuş Balbay. Sağolsun bana bu açıdan her zaman yardımcı oluyor. Bu konuda onu örnek almaya çalışıyorum.

 

Senin Anadolu Efes’te yaptıkların, Kuzey Kıbrıs medyasında çokça yer alıyor. Takip ediyor musun?

Tabi ki takip ediyorum. Orada yardımcı olan Tonguç Kotak abim var. En başımdan beri elimden tutup yardımcı oldu, çok sağolsun. Türkiye’deki gençler bir yana, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki gençlere de bu konuda destek olmak istiyorum. Ne kadar kişiye ulaşırsam benim için o kadar değerlidir.

Bu haber toplam 1860 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.