“Gayri yasal bir şey yok”

“Gayri yasal bir şey yok”

Doğan Türk Birliği, bugün kendilerine verilen arazi ile ilgili eylem yapacak Girne Avcılık Atıcılık Kulübü’ne orta yolu bulma çağrısı yaptı

A+A-

Girne Avcılık Atıcılık Kulübü’nün kullanımında olan Rauf Raif Denktaş Atış Poligonu yanına tesis yapılması için kendilerine verilen arazi ile ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, izledikleri yolun gayri yasal olmadığını belirterek, izlenen süreçteki resmi belgeleri basınla paylaştı. Piskobulu ayrıca Girne Avcılık Atıcılık Kulübü’ne orta yolu bulma çağrısı yaptıklarını ifade ederek “Protokol yapalım ve bir arada, yan yana, kucaklayıcı olalım, herkes sporunu yapsın” dedi. Girne Avcılık Atıcılık Kulübü ise konu ile ilgili olarak bugün poligonun olduğu yerde eylem yapacak. Eylem 15.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Piskobulu: Ara emri alınmayınca temizleme işlemini başlattık

Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, 29 Mart 2019 tarihinde protokolle kendilerine verilen araziye kulüp olarak bir proje çizdiklerini, projeden sonra Girne Avcılık Atıcılık Kulübü bu konuda ara emri almak için mahkemeye başvurduğunu ancak mahkemeden bu kararın alınamayacağı yönünde karar çıktığını belirtti. Piskobulu bu gelişme üzerine Devlet, Emlak ve Malzeme Dairesi’ne projelerini sunduklarını aktarırken, ara emri alınmayınca verilen arazide yaklaşık 10 gün önce temizleme işlemi başlattıklarını, 30-40 kadar atıcının temizlik işlemi esnasında araziye gelerek polis ve zabıta çağırdığını aktardı. Yapılan temizliğin yasal olmadığı yönünde herhangi bir belge sunulamayınca polisin gittiğini belirten Piskobulu, Belediye Başkanı ile de görüştüklerini söyledi. Gelişmeler üzerine proje için teklif aldıklarını yollarına devam ettiklerini belirten Piskobulu, temizlik çalışmalarının yapıldığı dönemde Girne Avcılık Atıcılık Kulübü’ne süre verdiklerini ve gayri yasal bir durum olduğu iddiaları üzerine ara emri almalarını talep ettiklerini, geçtiğimiz Çarşamba gününe kadar verdikleri süre zarfında bu yönde bir gelişme olmayınca da Perşembe günü itibarıyla temizleme ve düzeltme işleminin tamamlanarak ekime başlama hedefinde olduklarını dile getirdi.

 

“Protokol yapalım ve bir arada, yan yana, kucaklayıcı olalım, herkes sporunu yapsın”

Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, Girne Avcılık Atıcılık Kulübü’ne çağrıda bulunduklarını da belirterek şu açıklamayı yaptı: “Doğan Türk Birliği olarak avcılık ve atıcılık faaliyetlerinin durmasına karşıyız. Ama iki kulüp bir protokol yapalım. Orada 7 gün 24 saat atış yapılmadığına göre biz sizin atış yapmadığınız saatlerde antrenman yapmamayı taahhüt ediyoruz. Siz de bizim için önemli olan günlerde bunu talep edin. Protokol yapalım ve bir arada, yan yana, kucaklayıcı olalım, herkes sporunu yapsın. Herkesin bir hobisi, sporu var. Futbol bu ülkede büyük olduğu gibi da atıcılık da önemlidir. İki kulüp, orta yolu bulursak devlet yetkililerini de zordan kurtarırız. Kullanılmayan bir yerde kendilerinin güvenlik şeridi olarak nitelendirdiği bir yerde kulübümüz 500’e yakın çocuğu kötü alışkanlıklardan kurtaracak bir yapı öneriyoruz. Gayri yasal bir şeyimiz yoktur.”

 

Bugün eylem yapılacak

Girne Avcılık Atıcılık Kulübü Başkanı Bayram Bayramoğlu, konu ile ilgili olarak bir süre önce sosyal medyada yaptığı paylaşımla arazinin Doğan Türk Birliği’ne verilmesi üzerine 31 Ekim Cumartesi (bugün) günü 15.00-17.00 saatleri arasında avcılık atıcılık camiasını yapacakları eyleme davet etmişti. Bayramoğlu yaptığı paylaşımda poligonun önce kapatılıp, birilerine peşkeş çekilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirtirken, arazinin başka alternatifler araştırılmadan bir buçuk yıl önce Bakanlar Kurulu tarafından poligona sınır olan 9 dönümlük arazinin Doğan Türk Birliği’ne peşkeş çekildiğini ileri sürdü.

 

Bayramoğlu: İki camia karşı karşıya getirildi

Kendilerinin Doğan Türk Birliği kulübüne veya herhangi bir kulübe antrenman sahası yapılması için arazi verilmesine asla karşı olmadıklarını belirten Bayramoğlu, poligonun inşa edilen kurgusu nedeniyle canlı ve etkili saçma düşme olasılığının olduğunu, bu parsellerde faaliyet yürütülmesinin ancak kendilerinin atış faaliyetlerini durdurması ile mümkün olacağından bunun poligonun kapatılması anlamı taşıdığını dile getirdi.

Yetkililerle yaptıkları görüşmelerde haklı bulunmalarına rağmen bugüne kadar herhangi bir şeyin yapılmadığını aktaran Bayramoğlu, bunun sonucunda bugün iki camianın karşı karşıya getirildiğini vurguladı.

 

“İlgili bakanlıkları çözüm bulmaya davet ediyoruz”

Konunun yargıya intikal etmesine rağmen Doğan Türk Birliği’nin araziye izinsiz girdiğini ileri süren Bayramoğlu, “Bilinmesini isteriz ki kulübümüz bu konuda hiçbir oldubittiye asla müsamaha göstermeyecek ve yapılan girişimlere bu sefer çok daha farklı şekilde müdahale edecektir. O yüzden iki camia arasında istenmeyen büyük olaylar yaşanmadan kulüp olarak ilgili bakanlıkları bir an önce konuya müdahale edip alınan bu yanlış karardan dönülmesine ve konuya çözüm bulmaya davet ediyoruz. Değerli arkadaşlar bu konu atıcılık sporunun bu ülkedeki varlığının ve ileriye taşıma çabalarımızın altını dinamitleyip avcılık ve atıcılık sporuna verdiğimiz 35 yıllık hizmetin bir anda yok olmasına neden olacaktır. Bu yüzden zaman birlik olma zamanı ve birlikte mücadele etme zamanıdır. Sesimizi daha gür duyurmak için sizleri 31 Ekim Cumartesi günü Girne Raif R. Denktaş Atış Poligonumuzda yapacağımız eyleme destek vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

7fa677d1-c024-44c2-8153-cc06c740edc5.jpg

9b71bdec-34c5-4259-8372-966b6fcf5d3d.jpg

b01d0944-9ccf-4aba-a881-79907ead7b23.jpg

123241548_3319507928170655_6118146102330253812_n.jpg

 

Bu haber toplam 3445 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.