Galibiyeti unuttular

Galibiyeti unuttular

Süper Lig’de 3 takım 2020 yılında henüz galibiyetle tanışmadı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun 3’te 2’si bu hafta oynanacak maçlarla birlikte tamamlanmış olacak. Ligde zirve yarışı olduğu kadar küme düşme mücadelesi de nefes kesiyor. Ligde son haftalarda kötü sonuçlar alan 3 ekibin olması dikkat çekiyor. Gençlik Gücü, Çetinkaya ve Baf Ülkü Yurdu takımları son haftalarda kötü sonuçlar alıyor.

 

Gençlik Gücü 108 gündür kazanamıyor

Süper Lig’in Lefkoşa ekiplerinden biri olan Gençlik Gücü, son galibiyetini ligin 8’inci haftasında Binatlı’ya karşı elde etmişti. Son galibiyetini 4 Kasım 2019 tarihinde alan yeşil beyazlı ekip, 108 gündür kazanamıyor. Çıktığı son 11 lig maçında 9 mağlubiyet, 2 de beraberlik alan Gençlik Gücü, şu anda 10 puanla ligin son sırasında yer alıyor.

 

Efsane yine sıkıntılı…

Hatırlanacağı üzere ligin ilk 9 haftasında 9 mağlubiyet alan Çetinkaya, 10’uncu haftada Doğan Türk Birliği’ni mağlup ederek, hem galibiyet hasretine son vermiş, hem de sonraki haftalarda çıkışa geçmişti. Yakaladığı çıkışla birlikte son sıradan kurtulan sarı kırmızılı ekip, ilk devreyi de 13’üncü sırada tamamlamıştı. Çetinkaya, ikinci devrenin başlamasıyla birlikte yine düşüşe geçen ekiplerden biri oldu. Efsane, çıktığı son 4 lig maçında galibiyet alamazken, söz konusu karşılaşmalarda 3 mağlubiyet 1 de beraberlik aldı.

 

Baf Ülkü Yurdu’nun çöküşü…

2019-20 sezonuna istediği gibi başlayamayan fakat ilk devrenin ortalarında çıkışa geçerek 5 ve 10’uncu haftalar arasında 5 galibiyet, 1 beraberlik alan, sonrasında da düşüşe geçerek istikrasız sonuçlar almaya başlayan Baf Ülkü Yurdu, ligde oynadığı son 5 maçı kazanamadı. Son galibiyetini ligin 14’üncü haftasında bir diğer Güzelyurt ekibi Binatlı karşı elde eden kırmızı yeşilli ekip, sonrasında çıktığı 5 karşılaşmada 1 beraberlik, 4 mağlubiyet alabildi. Şu anda 24 puanla ligin 10’uncu sırasında bulunan Güzelyurt ekibi, kupadan da 1. Tur’dan Birinci Lig ekiplerinden Karşıyaka’ya karşı elenmişti.

 

2020 yılında hiç galibiyet alamadılar

Süper Lig’de galibiyete hasret kalan Gençlik Gücü, Çetinkaya ve Baf Ülkü Yurdu takımları son galibiyetlerini 2019 yılında almıştı. 3 takım da, 2020 yılı içerisinde hiç galibiyet alamadılar.

Bu haber toplam 1203 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.