Galibiyet şampiyonluk demek

Galibiyet şampiyonluk demek

Mağusa Türk Gücü bu hafta konuk olacağı Mesarya deplasmanında galip gelmesi halinde Süper Lig şampiyonluğunu ilan edecek

A+A-

AKSA Süper Lig’de normal sezonun sonuna doğru geliniyor. Ligi tamamlanasına beş hafta kala lider Mağusa Türk Gücü, en yakın rakibi Cihangir’in 13 puan önünde yer alıyor. Ligin 26. haftasında Mesarya’ya konuk olacak olan Mağusa Türk Gücü’nün bu hafta şampiyonluğunu ilan etmesi söz konusu. Peki MTG hangi durumlarda şampiyonluğunu ilan edebilir, sizlere o ihtimalleri derledik.

 

Galibiyet, şampiyonluk demek

Mağusa Türk Gücü ligin üst sıralarında yer alan ve rahat bir konumda bulunan Mesarya’ya konuk olacağı maçta şampiyonluğunu başka hiçbir sonuca bakmadan ilan etmesi için galip gelmesi gerekiyor. Paşaköy’den alınacak 3 puan, MTG’nin dört hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi için yeterli olacak.

 

MTG takılırsa, şampiyonluk için ne gerekiyor?

Mağusa Türk Gücü, Mesarya deplasmanında berabere kalması halinde, Cihangir’in konuk edeceği China Bazaar Gençlik Gücü maçında puan kaybetmesini beklemesi durumunda. MTG’nin berabere kalması, Cihangir’in de galip gelememesi halinde yine sarı yeşilli ekip şampiyonluğunu ilan edecek. Eğer MTG, Mesarya deplasmanında mağlup olursa, yine Cihangir’in puan kaybı yaşaması MTG’yi şampiyon yapacak. Cihangir’in bir puan alması durumunda iki takım arasındaki fark 12 olacak. İkili averajda rakibine üstün olan MTG yine şampiyonluğunu ilan edecek.

MTG’nin ligde bu haftadan sonra şampiyonluğu kaybetmesi mucizenin de ötesinde. Çünkü kalan beş maçlık periyotta alınacak 3 puan MTG’yi şampiyon yapacak.

 

Üst üste dördüncü şampiyonluk, üçüncü yıldız

Mağusa Türk Gücü, bu hafta şampiyonluğu ilan etmesi halinde üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan edecek. 1955 yılında kurulan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarihinde bu tek başaran ekip 1986 ile 1990 yılları arasında Baf Ülkü Yurdu olmuştu. Ülkü Yurdu’nun bu rekoruna ortak olacak. MTG ayrıca ulaşacağı 12. şampiyonlukla her dört şampiyonluğa verilen bir yıldız uygulaması ile birlikte formasına üçüncü yıldızı da takacak.

Bu haber toplam 487 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.