Galatasaray şampiyonluk için sahaya çıkıyor

Galatasaray şampiyonluk için sahaya çıkıyor

Galatasaray, MKE Ankaragücü’nü mağlup etmesi durumunda şampiyonluğunu ilan edecek...

A+A-

Türkiye Spor Toto Süper Lig'de bugün yapılacak 36. hafta maçlarının ardından şampiyon belli oluyor. MKE Ankaragücü deplasmanına çıkacak olan Galatasaray, kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Eryaman Stadı'nda karşı karşıya gelecek iki takımın maçı saat 20.00’de başlayacak. İki takım arasında geride kalan 101 lig maçında Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor.
Galatasaray, söz konusu 101 maçta başkent ekibine galibiyetlerde 63-19 üstünlük kurdu. İki takım arasında oynanan 19 maç ise beraberlikle sonuçlandı.
Galatasaray'ın ligde attığı 208 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 88 golle karşılık verdi.

Galatasaray, şampiyonluğa çok yakın

Şampiyonluk için Fenerbahçe ile yarışan lider Galatasaray, MKE Ankaragücü müsabakasıyla şampiyonluğunu ilan edebilir. Haftaya sarı-lacivertlilerin 5 puan önünde giren sarı-kırmızılı ekip, başkent deplasmanından 3 puanla ayrılması durumunda diğer müsabakaların sonucuna bakmadan şampiyon olacak. Galatasaray, puan kaybetmesi halinde ise Fenerbahçe'nin sahasında Fraport TAV Antalyaspor'a puan kaybetmesini bekleyecek. Sarı-kırmızılıların puan kaybı yaşaması, Fenerbahçe'nin ise kazanması durumunda ise şampiyonluk düğümü 4 Haziran'da Nef Stadı'nda yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde çözülecek.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.