Galatasaray rekorunu geliştirdi

Galatasaray rekorunu geliştirdi

Ümraniyespor’u 3-2'lik sonuçla mağlup eden Galatasaray, ligde üst üste 11'inci galibiyetini elde etti.

A+A-

Okan Buruk'un ekibi, bu süreçte Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 3 karşılaşmasını da kazandı. Son 14 maçını kazanan Galatasaray, resmi müsabakalarda en uzun süreli galibiyet rekorunu kırdı.

Sarı kırmızılılar, daha önce 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında 13 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Galatasaray, aynı zamanda resmi maçlarda bir sezon içerisinde elde ettiği galibiyet serisi rekorunu da geliştirdi.

Okan Buruk, HangiKredi Ümraniyespor karşısında alınan galibiyetle sarı kırmızılı takımın tarihine geçti. Buruk, resmi maçlarda Galatasaray'ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli'yi geride bıraktı.

Okan Buruk, Süper Lig tarihinde bir sezonda en uzun galibiyet serisine sahip yerli teknik direktörler Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ın 11 maçlık rekoruna ortak oldu.

Diğer yandan Galatasaray'da, geçtiğimiz sezonun izleri silinmiş durumda.

Sarı kırmızılılar, geçen sene 13'üncü sırada bitirdiği sezonun tamamında 52 puan toplamıştı. Okan Buruk'un öğrencileri, bu sezon çıktığı 21 lig maçında 51 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Bu haber toplam 526 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.