Galatasaray 23 yıl sonra Nicolo Zaniolo ile rekor kırdı

Galatasaray 23 yıl sonra Nicolo Zaniolo ile rekor kırdı

Türkiye Spor Toto Süper Lig’in lideri Galatasaray, 2000 yılından sonraki en pahalı transferini Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna katarak gerçekleştirdi.

A+A-

Türkiye Spor Toto Süper Lig’in lideri Galatasaray, 2000 yılından sonraki en pahalı transferini Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna katarak gerçekleştirdi.

Sarı kırmızılıların geçtiğimiz hafta 15 milyon Euro’ya Roma’dan satın aldığı Nicolo Zaniolo, Türk futbol tarihinin en pahalı ikinci transferi oldu. Hürriyet'in derlediği habere göre; 23 yaşındaki Zaniolo aynı zamanda Transfermarkt verilerine göre 30 milyon Euro’luk değeriyle Türkiye’nin en pahalı futbolcusu oldu. Bonservis bedeli yönünden İtalyan 10 numarayı geçen tek isim, yine sarı kırmızılı kulübün 2000 yılında 17 milyon 50 bin Euro’ya Porto’dan transfer ettiği Brezilyalı santrfor Mario Jardel'di.

Türkiye Süper Lig kulüplerinin bugüne dek bonservislerine en yüksek bedel ödediği 20 futbolcu, 3 büyükler tarafından transfer edildi. Bu oyuncuların 11’ini Fenerbahçe, 8’ini Galatasaray alırken, Beşiktaş'de en pahalı transferler arasına 1 isimle girdi.

Mario Jardel ve Zaniolo’nun ardından en pahalı üçüncü isim, Fenerbahçe’nin 2008 yılında La Liga gol kralıyken 14 milyon Euro’ya Mallorca’dan transfer ettiği Daniel Güiza oldu.

İspanyol futbolcuyu 13’er milyon Euro ile Emmanuel Emenike (Fenerbahçe) ile Mbaye Diagne ve Bruma (Galatasaray) izledi.

Bonservislerine 10’ar milyon Euro verilen Moussa Sow ve Raul Meireles (Fenerbahçe) ile Younes Belhanda (Galatasaray), en pahalı oyuncular listesinde ilk 9 isim arasına girdi.

Beşiktaş’ın bonservisine en çok para ödediği isim, 2009’da 8 milyon Euro’ya aldığı Rodrigo Tabata oldu. Listenin bir başka dikkat çeken yönü, Fenerbahçe’nin Emenike’ye iki kez bonservis bedeli ödemesi oldu. Sarı lacivertliler, Temmuz 2011’de Karabükspor’dan 9 milyon Euro’ya aldığı Nijeryalı santrforu bir ay sonra 10 milyon Euro’ya Spartak Moskova’ya satıp, 2013’te 13 milyon Euro’ya geri aldı. Fenerbahçe; Daniel Güiza, Emmanuel Emenike, Raul Meireles, Moussa Sow, Elvir Baljic, Mehmet Topuz, Mamadou Niang, Stephen Appiah, Josef de Souza ve Simon Kjaer ile listede yer aldı.

Galatasaray; Mario Jardel, Nicolo Zaniolo, Mbaye Diagne, Bruma, Younes Belhanda, Nordin Amrabat, Zvjezdan Misimovic ve Maicon ile listede yer aldı.

Bu haber toplam 935 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.