G.Gücü, risk ve vakalar azalana kadar yer almayacak

G.Gücü, risk ve vakalar azalana kadar yer almayacak

Gençlik Gücü, hentbol takımının yerel vakalar ve riskler azalana kadar hiçbir sportif müsabakada yer almayacağını duyurdu

A+A-

Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü, hentbol takımının yerel vakalar ve riskler azalana kadar bir idari karar ile hiçbir sportif aktivite ve müsabakalara katılmama kararı aldığını duyurdu. Yeşil siyahlılarda geçtiğimiz ay KTSYD Hentbol Kupası öncesi bir sporcunun testi pozitif çıkmış, bununla beraber tüm takım tedavi protokolü ve karantina süreci kapsamında 15 gün izole olmuştu.

Yaşanan süreçte birçok sporcunun iş konusunda büyük sıkıntılar yaşadığı da belirtilirken, kulüp olarak prestijli KTSYD Kupası’nda mücadele etmek istemelerine rağmen bir aylık sürede antrenman yapmayan takımda sakatlık yaşanmaması ve yerel vakaların kontrolden çıkması nedeniyle kararın alındığı duyuruldu.

 

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Geçtiğimiz ay yaşanan talihsiz bir olay neticesinde, Gençlik Gücü Hentbol Takımımız oyuncuları, teknik heyetimiz, sağlık ve idari kadrolarındaki çalışanlarımız için K.K.T.C. Hentbol Federasyonu sponsor ve katkılarıyla Kıbrıs Tük Spor Yazarları Derneği Kupa organizasyonu öncesi bir sporcumuzun testi pozitif çıkmış, diğer oyuncularımızın testi ise Negatif çıkmıştır. Pozitif çıkan Oyuncumuzun tedavi protokolü ve karantina süreci yaklaşık 15 gün sürmüş ve tamamlanmıştır. Hal böyle iken test sonuçları negatif çıkan diğer tüm Takım oyuncuları ve teknik heyetimizde temaslı kategorisinde olduğundan evlerinde ailelerinden uzak ve işlerini bırakarak yaklaşık 15 gün izole olmuşlardır. Günümüz Covid 19 virüsü ülkemizde her geçen gün yerel vaka olarak yaygınlaşmakta ve çoğalmakta olup önüne henüz geçilememektedir.  Yaşanan bu süreçte tüm sporcularımız ve teknik heyetimiz zor günler geçirmiş ve gerek özel sektörde gerekse devlette çalışan birçok sporcumuz, iş konusunda çok büyük sıkıntılar yaşamış olup bir daha böyle zor günler yaşanmaması adına Gençlik Gücü Hentbol Takımı olarak ülkemizdeki yerel vakalar ve riskler azalana kadar Bir idari karar ile Hiçbir sportif aktivite ve Hentbol müsabakasına katılmama kararı almış bulunmaktayız.

Kurulduğu günden itibaren birçok Kupa ve Şampiyonluklara imza atan Gençlik Gücü Spor Kulübü olarak bu prestijli kupaya katılıp mücadele etmek istesek de yaklaşık bir aylık süreyi hiçbir antrenman yapmadan geçiren takımımız gerek herhangi bir sakatlık yaşanmaması adına gerekse mevcut pozitif yerel vakaların kontrolden çıkması sebebiyle bu kararı aldığımızı bildirerek, turnuvaya katılacak olan tüm takımlara başarılar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu haber toplam 3369 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.