“Futbolun yeni sezona çiçek gibi başlaması lazım”

“Futbolun yeni sezona çiçek gibi başlaması lazım”

KKTC Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu.

A+A-

Hüseyin Kıral

KKTC Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, YENİDÜZEN’e gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Bıçaklı, Spor Dairesi’nin, tesislerin, altyapıların son durumu, yabancı sayısı, kulüplerin yaşadığı sorunlar ve yeni sezonda hayata geçirilmesi düşünülen Spor Toto ile ilgili konuştu.

Spor Dairesi’nde yaşanan belirsizlikle ilgili konuşan Arslan Bıçaklı, “Sporda bile hala daha bir boşluk var. Sayın Hüseyin Cahitoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığına atandığını söyleniyor. Müdürün kim atanacağı tartışılıyor? Ülke yönetiminde siz-biz yok. Ülke yönetimi tektir” dedi. Bıçaklı şunları belirtti: “Ülke sporuna, gençliğine verilen önemin ne kadar olduğu ortadadır. Spor Bakanlığı olmamasından dolayı ilgi ve alakanın ne kadar yeterli olduğu da ortadadır. Bana göre Spor Bakanlığı ayrı olması lazımdır. En az beş yıllık planlar, hedefler olması lazımdır. FIFA ve UEFA ile ilgili devletin bir politikası olması lazımdır. Maalesef diğer konularda olduğu gibi ülkemizde de sporda da karmaşa devam ediyor.”

 

“Birçok kulübümüzün sahası nadas tarla gibi”

“Şu anda kulüplerin ara dönemi. Tesisler ve altyapılar hazırlanması lazım. Maalesef bu konuda ilgili birimler oluşmadığından dolayı henüz bir sonuç alınmadı” diyen Bıçaklı şunları söyledi: “Yapılması gereken dünya kadar olay var. Örnek verecek olursak, Göçmenköy bu sezon Süper Lig’e çıktı. Sahası hazır ama tribünü, basın odası yok. Diğer kulüplerimizin hangi sahalarda oynayacağı belli değil. Birçok kulübümüzün sahası nadas tarla gibi. Bunlar şimdi, ölü dönemde yapılması lazım. Nasıl ki okullarda yaz döneminde altyapının tamamlanması lazım okullar açılınca hazır olsun, futbolda da sahaların hazır olması lazım. Spor Bakanlığı oluşmalı ve birimleri bunları kontrol etmesi lazım. Anayasamıza göre 61’inci madde diyor ki, devlet ülkedeki halkına spor yapması ve geliştirmesi için altyapı tesisleri oluşturmalı ve korumalı. Bunları görünce üzülüyorum.”

 

“Futbola açık bir insanım”

“2018 – 2019 futbol sezonunda şampiyon olan, başarı gösteren tüm takımları, camiaları kutluyorum. Sonuçta ülke gençliğine gecesini gündüzünü veren tüm kulüp başkanlarını, camialarını, yöneticilerini kutluyorum. Devletin yapması gerekeni kulüpler yapıyor. Başarılı olan ya da olmayan tüm kulüplerimizi canı gönülden kutluyorum. Yeni sezonun tüm takımlarımıza sağlıklı, huzurlu, başarılar dilerim” diyen Arslan Bıçaklı, “Herkesin kendine göre temel prensipleri ve kuralları vardır. Benim de kendime göre prensiplerim vardır. Benim Kulüpler Birliği Başkanı olmamın belirli hedefleri vardır. Ben 30 yıldır Göçmenköy’de başkan ve fahri başkan olarak yer alıyorum. Ben kendimi bildim bileli futbolun içindeyim ve futbola aşık bir insanım. Sporu, sporcuyu severim, elimden geldiğince de katkı yapmaya çalışırım. Kulüp başkanlığı dönemimde yaptığım hizmetler de ortadadır. Tesisleşme, kurumlaşma, ülke gençlerine sahip çıkarak onlara spor yaptırma benim hedeflerimdi, bunları yaptım” dedi.

 

“Biz çoğunluğun kararına uymaya çalışıyoruz”

“7-8 arkadaş bir araya gelerek Kulüpler Birliği’ni kurduk. Amacımız ülkede yaşanan futbola katkı koymaktı. Kulüplerimizin sıkıntılarını gündeme getirmek, bunlara çözüm aramaktı” diyen Bıçaklı, “Ülke futbolunu dünya futbolu ile bütünleştirebilir miyiz, bu da temel amaçlarımızdandı. Sayın Sertoğlu döneminde FIFA-UEFA meselesinde epey ciddi adımlar atıldı. O dönemde Kulüpler Birliği başkanı bendim. O sürece katkı koymak istedik. O da bir sonuca gidemedi” dedi.

Yabancı oyuncu konusunda da konuşan Arslan Bıçaklı, “Kulüpler Birliği başkanlığı ve arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarda hedefimiz neydi, özellikle yabancı konusunda uzun bir süreden beri bir tartışma vardı. Olsun mu? Kaç olsun? Olmasın mı? Bu konuda karar verirken tek başıma karar vermem. Ben katılımcı ve paylaşımcı bir demokrasi anlayışına sahip biriyim. O dönemde genel kurula çağırdık kulüpleri. Tabi bunun kararını federasyon verir. Ben kuralcı biriyim. Kurallar koyacağız, herkes bu kurallara uyacak. Demokrasilerde çalışma düzeni çoğunluk kararlarına azınlık uyacak. Geçmiş dönemde dolayısıyla görevimden ayrıldım. Yeni dönemde olağan üstü genel kurul yaptık yabancı sayısı ile ilgili. Çoğunluk aynı devam etmesi gerektiğini söyledi. Biz de bunu federasyona ilettik, federasyon da kabul etti. Biz çoğunluğun kararına uymaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“Günün koşullarına göre devlet katkısı yeniden düzenlenmeli”

Arslan Bıçaklı, “Son dönemlerde Kulüpler Birliği genel kurulunda bir takım görüşmeler yapıldı, son başkan Hüseyin bey de belli ki götüremeyeceklerini anladı ve istifa etti. O tarihte birçok kulüp başkanı yine benim başkan olmamı istedi. Ciddi boyuta zorlama yaptılar, ikna ettiler. Ben de yeniden bu görevi kabul ettim” dedi. “Futbola yeni bir yön vermeye çalışıyoruz” diyen Arslan Bıçaklı, futbola devlet katkısı ile ilgili şunları belirtti: “Birlik yeni kurulduğunda devlet katkısı yoktu. 2,5 milyon TL ile başladı. Daha sonra 4 milyon TL oldu. Federasyonun çalışmaları ile 5 milyon TL oldu. Bu günün koşullarına göre yeniden düzenlenmelidir. Aslında devlet katkısı deriz ama ben onu böyle kabul etmem. Bana göre devletin yapması gereken görevi kulüpler yapar. Gençlere spor yaptırma görevi anayasal bir görevdir. Düşünün bir kulüp 3-4 milyon harcama yapar, devlet 100 bin TL katkı verir. Kuyuda bu bir damla sudur.”

 

“İlgililere ziyaret gerçekleştireceğiz”

Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, “Yeni bir hükümet oluştu. Sayın federasyon başkanı ile kısa bir toplantı yaptık. Devletin kurumlarındaki yöneticiler oluşsun, ilgililere gidip bir ziyaret gerçekleştireceğiz” dedi. “Devlet katkısının ciddi şekilde düzeltilmesi lazım” diyen Bıçaklı, “Elbette ki tüm spor federasyonlarına katkı verilmelidir. Ama futbol gerek ülkemizde, gerekse dünyamızda ilk sıradadır. Futbolun bir ayrıcalığı olmalıdır. Katkının arttırılması, ödeme tarihlerinin düzenlenmesi lazım. Sorunumuz yalnız para değildir. FIFA-UEFA ile ilgili devlet ne yapacak? Planları nedir, bunları konuşacağız. Ülkedeki başarılı gençlere neler yapılıyor? Kulüplerimizin saha, altyapı konularında dünya kadar sorunları var. Bunlar için ne yapmayı düşünürler, onları konuşacağız. Yeni sezona futbol çiçek gibi başlaması lazımdır” ifadelerini kullandı.

 

Spor Toto’nun hayata geçirilmesi

“Kulüpler Birliği ve Federasyon uyum içerisinde çalışıyoruz. Çünkü hedefimiz aynı. Derdimiz ülke futboluna ve gençlerine sahip çıkarak spor yaptırmaktır. Bir damla katkı gelirse elimizden ne mutlu bize” diyen Arslan Bıçaklı, bir süre önce gündeme gelen ve çalışmalar yapılan ülke futbol takımlarının yer alacağı Spor Toto ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yeni arayışlar içerisine girdik. Sponsorluk yasası bir türlü istenilen noktaya getirilemiyor. Ülkemizde bahis oyunları aldı başını gidiyor. Ama bizim futbolumuza katkısı yok. Geçmiş hükümet ve Maliye Bakanı ile ciddi toplantılar yaparak bu konuda çözüm bulduk. Kendi yerli maçlarımızı oynatacak şekilde bir Spor Toto başlatacağız. Tüzüğü hazırlandı, hukukçular tarafından bakanlığa gönderildi. Bir takım düzenlemeler istendi. Bizim uğraşımız şuydu; 2019 – 2020 sezonunda hayata geçecek şekilde sonuçlanmıştı tüzük ve çalışmalar. Yalnız Bakanlar Kurulu onayı gerekirdi. Bakanlar Kurulu’na gideceği hafta hükümet düştü. Sayın Başbakan’a gittiğimizde bu konuyu da gündeme getireceğiz. Umarım sıkıntı yaşanmaz ve onaylanarak yeni sezonda yürürlüğe girer. Bunun gelir kaynağı tamamen federasyonun oluşturacağı bir fona girecek. Federasyon ve üye kulüplere adil bir biçimde dağıtılacak. Yerli maçlar olduğu için şike ihtimali olacak gibi endişe var ama bunların önlemi alınmıştır. Spor Toto ciddi bir gelir olacak. Ciddi bir katkı sağlayacak kulüplerimize.”

 

“Devam etme arzusunda değilim ama baskı var”

Kulüpler Birliği başkanlığı görevine devam edip etmeyeceği ile ilgili konuşan Arslan Bıçaklı, “Kulüpler Birliği’nin tüzüğüne uygun olarak seçildikten sonra görev süresi iki yıldır. Çok yoğunum ve devam etme arzusunda değilim açıkçası. Ama birçok kulüp ve yöneticisinin baskısı var dönemi tamamlama adına. Bakacağız…”

Bu haber toplam 1132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.