Futboltenisi milli takımı final maçları oynayacak

Futboltenisi milli takımı final maçları oynayacak

Alanya’da düzenlenen Futboltenisi Avrupa Şampiyonası’na katılım gösteren milli takım finale yükseldi.

A+A-

Alanya’da gerçekleştirilmekte olan Futboltenisi Avrupa Şampiyonası 16 ülkenin kayıt yaptırdığı, ancak Ukrayna’daki savaştan dolayı bu şampiyonaya son gün kala 6 ülke, Danimarka, Romanya, Moldavya, KKTC, Türkiye ve Slovakya katıldı.

Yapılan karşılaşmalarda Kadınlarda Ayşe Mullacuma, Gizem Yahat, Zeliha Ersöz, Özlem Yılmaz, Mix büyükler üçlü kategorisinde Mehmet Aksunlar, Süleyman Devecioğlu, Doğukan Doğu, Ayşe Mullacuma, Zeliha Ersöz ve Özlem Yılmaz Cuma günü Romanya Milli Takımı ile tekli, çiftli ve üçlüler kategorilerinde final oynayacak.

whatsapp-image-2022-03-29-at-20-08-08.jpeg

Erkeklerde üçüncülük

Çarşamba tamamlanan genç erkeklerde İsmail Enes Köseöğlu, Hamza Gençoğlu, Furkan Tarazi ve Mehmetali Ondal tekli, ikili ve üçlü kategorilerinde Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

 

Kongre yapıldı

Futboltenisi Federasyonu Başkanı Şevket Songur yaptığı açıklamada 28 Mart’ta Alanya’da düzenlenen Fifta (Uluslararası Futboltenisi Federasyonu) Kongresi’nin 16 ülkenin başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildiğini belirtti. Toplantıda alınan kararlar neticesinde Katar, Pakistan, Irak ve Meksika ülkeleri Fifta üyesi olarak kabul edildi. Bu üyeliklerle ile birlikte 26 ülke Fifta çatısı altında oldu.

 

2023 Avrupa Şampiyonası ülkemizde yapılacak

Kongrede alınan kararlar neticesinde Fifta’nın Güney Amerika temsilciliğine Meksika başkanı Altura Beltran, Asya temsilciğine Pakistan başkanı Asrar Abidi, Karadeniz ve Akdeniz bölge temsilciliğine ise Türkiye Futboltenisi Federasyon başkanı Mustafa Sunkur, Fifta’nın mali işlerine ise KKTC Futboltenisi Federasyonundan Hişam Tarazi getirildi. Alınan karalarda 2022 Kasım ayında Dünya Şampiyonası’nın Katar’da, 2023 Kongresi ve 2023 Avrupa Şampiyonası’nın KKTC’de gerçekleştirileceği duyuruldu.

 

Bu haber toplam 635 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.