FUTBOLDA ÖZLEM BİTİYOR

FUTBOLDA ÖZLEM BİTİYOR

Futbolda 100 güne aşkın süredir duyulan özlem bu akşam oynanacak maçlarla birlikte sona eriyor

A+A-

99 GÜNDÜR DUYULAN ÖZLEM… Coronavirüs salgını öncesinde son resmi maç 11 Mart 2020 tarihinde yapılmıştı. Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda oynanan çeyrek final 2’nci maçlarının ardından 12 Mart günü Bakanlar Kurulu kararıyla ülkemizde spor yapmak yasaklanmıştı.

 

AÇILIŞ GİRNE VE GÜZELYURT’TA… Süper Lig’de bu akşam Girne’de Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı, Güzelyurt’ta ise Binatlı – Gençlik Gücü maçlarıyla birlikte hasret sona eriyor.

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemizde Coronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla 12 Mart 2020’de Bakanlar Kurulu kararı uyarınca Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından ertelenen futbol ligleri bugün yeniden başlıyor. 99 gün aradan sonra yeniden resmi maçların yapılacağı futbolda, program yoğun olacak.

 

98 gün aradan sonra…

Futbolda son olarak, 11 Mart’ta oynanan Nicosia Group Kıbrıs Kupası çeyrek final 2’nci maçları oynanmıştı. 12 Mart’ta spor yapmanın yasaklanmasıyla ülkemizde 98 gündür resmi bir futbol maçı yapılmadı.

 

Açılış 2 maçla yapılıyor

Süper Lig’de açılış bu akşam 2 maçla yapılıyor. Saat 20.00’de Mete Adanır Stadı’nda Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı maçı, saat 20.30’da ise Üner Berkalp Stadı’nda Binatlı – Gençlik Gücü maçı oynanacak. Birinci Lig’de ise açılış yarın yapılacak. Ligdeki tüm maçlar aynı gün oynanacak.

 

Program yoğun olacak

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, geçtiğimiz hafta 3 haftalık programı açıklamış, söz konusu programın yoğun geçeceği gözlerden kaçmamıştı. 18 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında 47 maç oynanacak.

 

Süreç nasıl olmuştu?

Ülkemizde 10 Mart 2020 tarihinde ilk Coronavirüs vakası görülmesiyle birlikte salgının ilerlemesini önlemek amacıyla Bakanlar Kurulu bir takım tedbirler almıştı. 12 Mart günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ülkemizdeki tüm spor müsabakaları için erteleme kararı alınmıştı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu da Bakanlar Kurulu kararına bağlı olarak, futbol liglerinin ertelendiğini açıklamıştı. Sonraki süreçte ülkemizde pozitif vakanın olmaması ve yavaş yavaş normalleşmeye doğru gidilmesiyle KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Başbakan Ersin Tatar ve Sağlık Bakanı Ali Pilli ile yaptığı görüşmeler sonunda futbolun yeniden başlaması için zemin hazırlanmıştı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu futbol liglerinin 18 Haziran’da başlayacağını duyurması ve normal hayattaki yasakların da kalkmasıyla, takımlar ligin kalan bölümü için hazırlıklarına yeniden başlamıştı.

HAFTANIN PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.