"Futbolda Bağımlılıkla Mücadelede Elele" projesi hayata geçti

"Futbolda Bağımlılıkla Mücadelede Elele" projesi hayata geçti

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu (LTTFF), Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Medi Vakfı’nın işbirliğinde düzenlenen “Futbolda Bağımlılıkla Mücadelede Elele” organizasyonunun ilki gerçekleştirildi.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu (LTTFF), Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Medi Vakfı’nın işbirliğinde düzenlenen “Futbolda Bağımlılıkla Mücadelede Elele” organizasyonunun ilki gerçekleştirildi.

Çatalköy Nihat Bağcıer Stadı’nda düzenlenen Düzkaya altyapı takımlarının katıldığı etkinlikle, genç futbolculara bağımlılıkla ilgili bilgi verildi. Düzenli olarak bölgelerde bu tarz organizasyonların yapılmasının planlandığı öğrenilirken, çocuk ve genç yaştaki bireylerin bu tarz kötü alışkanlıklar konusunda erkenden bilgilendirilmesinin önemi irdelendi.

Çatalköy’deki söyleşiye Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Medi Vakfı ve Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Koldaş Medi, KTFF Eğitim Sorumlusu Dr. Serhat Deniz ve LTTFF KKTC Temsilcisi Kemal Köseoğlu katıldı. Soru cevap şeklinde geçen organizasyonda futbolcular da merak ettikleri konularda sorular sorarken, Karaokçu ve Medi soruları yanıtladı.

 

Deniz: “Proje hayata geçtiği için mutluyuz”

KTFF Eğitim Sorumlusu Serhat Deniz  eğitimin başlangıcında yaptığı konuşmada, bağımlılıklarla mücadelenin, çocukların, gençlerin ve toplumun geleceği adına çok önemli olduğunu, Futbol Federasyonu olarak bu konuda Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu önderliğinde, Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu ve Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği ile işbirliğinde geliştirdikleri “Futbolda Bağımlılıklarla Mücadelede El Ele Projesi”ni hayata geçirmekten mutlu olduklarını söyledi.

Sporun tüm dallarının çocukların ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişiminde çok önemli bir etken olduğunu, futbolun da dünyanın en sevilen sporu olduğunu anlatan Deniz, bünyemizde olan çocuk ve gençlerimizi hem fiziksel, hem ruhsal, hem de bağımlılıklar konusunda bilinçli bireyler olarak yetiştirme kararlılığında olduklarını vurgulayarak, Başta Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.

 

Karaokçu: “KKTC’deki tüm futbol kulüplerine gideceğiz”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da yaptığı konuşmada, Komisyon olarak bilimsel temelli eğitim ve önleme çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Ülkede en fazla sporcuyu bünyesinde barındıran Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile “Futbolda Bağımlılıklarla Mücadelede El Ele Projesi”ni hayata geçirmekten çok mutlu olduklarını vurgulayan Karaokçu, ilk eğitim için kendilerini misafir eden Düzkaya Spor Kulübü Yönetimine teşekkür etti.

KKTC’deki tüm kulüplere gidileceğini ve bunun çok büyük bir adım olduğunu anlatan Karaokçu, uygulayacakları anketle de çok ciddi bir bilimsel veriye de ulaşacaklarını ve geleceğe dönük çalışmalarını, paydaşlarla birlikte  ona göre yönlendireceklerini söyledi.

 

Köseoğlu: “Proje çocuklara dokunacağı için çok değerlidir”

LTTFF KKTC temsilcisi Kemal Köseoğlu, böylesi bir projeye paydaş olmaktan çok memnun olduklarını söyledi.

Bağımlılıklarla mücadelenin çocuk yaşlarda başlamasının önemine işaret eden Köseoğlu, Futbol Federasyonu bünyesinde bulunan binlerce çocuğa dokunulacak olmasından  dolayı projenin bu anlamda çok değerli olduğunu söyledi.

 

Medi: “Çocuklar ve gençlerin bilinçlenmesi için önemli”

Medi Foundation Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Medi Koldaş da yaptığı konuşmada,  “Futbolda Bağımlılıklarla Mücadelede El Ele Projesi”nin çocukların ve gençlerin bilinçlenmesi adına çok önemli olduğunu söyledi.

Koldaş, projeye destek veren Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, KTFF ve  LTTF’ye de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu tarafından Düzkaya Spor Kulübü alt yapı futbolcularına, başta sigara, alkol, uyuşturucu, elektronik, kumar ve yeme bağımlılıkları ile ilgili  genel bilgilendirme yapıldı.

Karaokçu, bağımlılıklarla ilgili olarak her türlü yardım ve desteğin Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu bünyesinde 24 saat ücretsiz hizmet veren ALO 1191 Bağımlılık Danışma ve Destek Hattı Merkezi’nden alınabileceğini de söyledi.

 

Bu haber toplam 640 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.