Futbolculara kınama, KTFF'ye destek

Futbolculara kınama, KTFF'ye destek

Futbol Kulüpler Birliği, futbolcuların Salı günü KTFF önünde yaptığı eylemi doğru bulmadığını ve şiddetle kınadığını açıkladı.

A+A-

Yapılan açıklamada futbolun başlayamamasının esas sorumlusunun hükümet ve Sağlık Bakanlığı olduğu, birlik ve kulüpler olarak KTFF’ye futbolun devamı için verdikleri yetkinin arkasında olduklarını duyurarak “Ülke olarak geçtiğimiz bu zor süreçten herkesin birlikte hareket etmesi ve güçlü olmasıdır” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklama şöyle:

“10/11/20 tarihinde bazı futbolcuların KTFF önüne tabut koymaları bunu KTFF’nun kulüplerin ve ülkemiz futbolunun öldüğü ve gömüldüğü anlamına gelmektedir. Bizler kulüp başkanları ve kulüpler olarak yapılanları doğru bulmayıp bu olayı şiddetle kınıyoruz.

Yaklaşık 20 gündür federasyon başkanı Hasan Sertoğlu’nun Sağlık Bakanlığı’na yazmış olduğu yazının cevabını alamayıp hal böyleyken ülke futbolunun nasıl başlayacağı ortada. Esas sorumlular hükümet ve Sağlık Bakanlığıdır. Bu ülke futbolunun bunca zamandır yükünü çeken KTFF ve kulüplerdir. Önemli olan bugünü değil yarınlarımızın geleceğini kurtarmak ve devamlılığını sağlamaktır. Biz Kulüpler Birliği ve kulüpler olarak dün nasılsa bugün de aynen 25/09/20 tarihinde KTFF’na vermiş olduğumuz yetkinin arkasında olduğumuzu ve bu süreçte verilen yetkinin sonuna kadar arkasında durulmasını isteriz. Ülke olarak geçtiğimiz bu zor süreçten herkesin birlikte hareket etmesi ve güçlü olmasıdır. Bu gibi hareketler fayda değil zarar sağlar. Birlik, beraberlik ve gelecek adına bu yapılanların doğru olmadığını ve bundan sonrada yapılmamasını arzu ederiz.”

 

Eski başkanlardan açıklama

Futbol Kulüpler Birliği eski başkanları Özel Tahsin, Yurdaer Garip, Kemal Köseoğlu ve Hüseyin Yılmaz ortak açıklama yaparak futbolcuların hafta başında yaptıkları eylemi tasvip etmediklerini bildirdi. Yapılan açıklamada içinde bulunulan şartlar da göz önünde bulundurularak KTFF etrafından birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklama şu şekilde: “KKTC Futbol Kulüpler Birliği eski başkanları olarak son günlerde ülkemiz futbolu ile gelişen ve bizleri derinden üzen futbolcular birliği kardeşlerimizin açıklama ve eylemlerini kesinlikle kabul ve tasvip etmediğimizi bildirir,  KTFF başkanımız, yönetim kurulu ve de kulüplerimizin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz. Unutulmamalıdır ki ayni gemide olan tüm ülke futbolu paydaşları,  içinde bulunduğumuz ülke şartları da göz önünde bulundurularak KTFF etrafında birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelidir”

Bu haber toplam 2890 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.