Futbolcular sokağa iniyor

Futbolcular sokağa iniyor

Futbolcular Derneği, henüz başlamayan futbolu protesto amaçlı bugün eylem yapacak

A+A-

Futbolcular Derneği, geçtiğimiz hafta yaptığı çağrı ile bugün futbolun geri başlaması için eylem yapacak. Önceki hafta Atatürk Stadı’nda açıklama yaparak futbolun yeniden başlatılmasını isteyen futbolcular, bugün önce Sağlık Bakanlığı’na siyah çelenk bırakacak, ardından Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu önünde açıklama yapacak.

Sağlık Bakanlığı önünde saat 10.45’te siyah çelenk koyacak olan futbolcular, saat 11.00’de KTFF önünde açıklama yapacak, beraberlerinde getirdiği ülke futbolunun ekipmanlarını federasyon önüne bırakacak.

 

Sonay: “Fedakarlık gerekecekse futbolcular elinden geleni yapacaktır”

Futbolcular Derneği’nde Federasyon Temsilcisi olarak görev yapan Esin Sonay, Pazar akşamları Genç TV’de yayınlanan Vizyon Futbol programına açıklamalarda bulundu. Esin Sonay süreç ile ilgili şunları söyledi: “Bu süreç Sağlık Bakanlığı, Hükümet ve KTFF’yi bağlayan bir süreç. Cumhurbaşkanlığı seçimi, ikinci turdu, kurultaydı derken şimdi hükümet kurulacak. Sayın Sertoğlu başkanın açıkladıkları var. En son gelinen nokta bu. Ne olacağını çok fazla biz de kestiremiyoruz. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Gönyeli’nin dayanışma gecesinde açıklama yaptı. Bundan önce aynı insanlar farklı görevdeydi bu çözümü bulamamaları ve aynı konuşmalara devam etmeleri sürüyor. Bizi mutsuz eden konu var; yapılan açıklamalar ve sosyal medyadaki konuşmalarda futbolcuların fedakarlık yapmadıkları ileri sürülüyor. İlk pandemi döneminde de aynı sıkıntılar yaşandı ve biz futbolcular olarak o fedakarlığı yaptığımızı düşünüyorum. Sanki her şey bizim elimizdeymiş gibi bir ortam yaratılması bizi üzdü. Bir fedakarlık gerekecekse futbolcular elinden gelen fedakarlığı yapacaktır. Salı günü ilk yaptığımız açıklamayı daha ileriye götürüp eylem yaparak daha ileriye götürmeye çalışacağız.”

 

Sadıklar: “Futbolcu ve teknik direktörler değersizleştiriliyor”

Futbolcular Derneği eski başkanlarından Hüseyin Sadıklar ise süreçle ilgili şunları belirtti: “Her gün sabah haber bekliyoruz, akşam yattığımızda da ertesi gün haberin çıkmasını bekliyoruz. Böyle bir belirsizliğin içinde artık bir noktada oynanacak veya oynanmayacak konusunda yetkili kişilerin bir bağlantıya geçmesi lazım.

Şahsi olarak ciddi derecede canımın sıkıldığı bir nokta var. 18 yıldır bu ülkede futbol oynuyorum. Ben futbolun, futbolcunun ve teknik direktörlerin değersizleştirildiğini, değersiz hissettiğimi ilk defa bu yıl yaşadım. Yapılan açıklamalara bakıldığında futbolcuların sanki sorumluluğunda futbolun başlaması. Maddiyata yönelik futbolcuları küçük düşüren açıklamalar beni rencide ediyor. Futbolun başlaması ile ilgili ve KTFF Başkanı Sertoğlu’nun tavsiye önerileri ile ilgili de açıklama yapacağız. Bir sonuca varılmasını bekleyeceğiz.

Futboldan haklı şekilde maddi gelir sağlayan futbolcu kardeşlerimiz ciddi sıkıntıdadır. Oynanacak veya oynanmayacak şeklinde bir netlik kazanması gerekiyor.”

 

Ersalan: “Futbol ülkenin en büyük sivil toplum örgütü ama futbolcuların konuşma hakkı yok”

Futbolcular Derneği Yönetim Kurulu üyesi Fırat Ersalan süreçle ilgili şunları belirtti: “Futbolcular ilk pandemi döneminde maddi ve manevi kulüplere destek vermiştir. O dönemde bilinçli oyuncular kendine bakarak çıkıp futbolunu oynadı. Bu ülkede herkesin savunduğu bir şey var; futbol bu ülkenin en büyük sivil toplum örgütüdür. Futbolcu bu örgütünün en büyük parçasıdır. Böylesine güçlüyken futbolcuların çok da konuşma hakkı yok. Tüm paydaşlar bir araya gelemedik. Gelsek bile bizim orada savunacağımız fikirlere rağmen, futbolcular paracı olarak görülecek. Herkes daha önce taşın altına koyduğu gibi elini, futbolcular da koyacak. Futbolcunun tek amacı bu işten para kazanmak değildir. Bizim özlemimiz futboldur. Futbol aşığı insanlarız. Umarım kısa zamanda bir karara varılacak. Futbolun seçim, kurultay gibi şeylerin altında kalmaması gerekir.”

 

Piro: “Futbolcular paranın peşine düştü iması yapılıyor”

Mesarya Spor Kulübü kalecisi Hasan Piro ise şu sözlerle görüşlerini belirtti: “Camia olarak futbolu özlemiş durumdayız. Sürecin çözülmesi herkesin hem fikir olduğu gibi Sağlık Bakanlığı ve KTFF’nin elinde olan bir şeydir. Biz futbolcular olarak gereken özveriyi, fedakarlığı daha önce yaptık, yine yapmaya hazırız. Sürecin pek de Covid-19 ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Maddi kısmı dikkatimi çekiyor. Kulağımıza gelen konular, futbolcular peşinat almasın, para almasın da futbolumuz zora girmez yönünde. Biz iki ay hocalarımız eşliğinde bireysel antrenmanlar yaptık. Maaş bağışı gibi fedakarlık da yaptık. Öyle bir ima yaratıldı ki, futbolcular paralarının peşine düştü. Biz sadece futbol oynamak istiyoruz. Bu işten evine ekmek götüren, öğrenci olup okul parasını ödeyen arkadaşlarımız var. Hobi olarak yapılıp, para kazanılan bir sektör değil, geçim kaynağı oldu futbol Kıbrıs’ta. Kimisine ekstra gelir, kimisinin yaşamını idame ettirdiği bir durumdur. Oynanmayacaksa çıkıp iptal olduğunu belirtsinler, herkes başının çaresine baksın.”

Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.