Futbolcular oynanmasından yana

Futbolcular oynanmasından yana

Hasan Piro, Yankı Aktül ve Mert Ateş YENİDÜZEN'e görüşlerini bildirdi.

A+A-

“SAĞLIKLI ORTAM OLUŞTURULUP LİG BAŞLAMALI” … Hasan Piro, Yankı Aktül ve Mert Ateş görüşlerini bildirdi, 3 oyuncu da bir an önce sağlıklı ortamın oluşturulması ve sahalara dönülmesi için çalışmaların yapılmasını istedi.

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kıbrıs’ın kuzeyinde son günlerde artan Coronavirüs (Covid-19) vakalarına bağlı olarak Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun aldığı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun da (KKTF) 1 Ekim’e kadar futbol organizasyonlarını durdurmasıyla ilgili, bazı oyuncular görüşlerini bildirmeye devam ediyor. Mesarya’nın deneyimli kalecisi Hasan Piro, Girne Halk Evi oyuncusu Yankı Aktül, Hamitköy oyuncusu Mert Ateş YENİDÜZEN’e konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Görüşlerini bildiren 3 oyuncu da, vakaların artış gösterdiği bu dönemde 1 Ekim’e kadar faaliyetlerin durmasının doğru olduğuna vurgu yapsa da, son günlerde spor kamuoyunun gündeminde olan ‘Futbolu 1 yıl askıya alma ’ konusunun doğru olmadığına dikkat çekti.


Hasan Piro: “Her yer açıkken sadece sporu engellemek doğru değil”

hasan-piro.jpg

Mesarya’nın deneyimli kalecisi Hasan Piro, ülkede her yerin açık olduğu bir dönemde futbolun oynanmamasının doğru olmadığını savunarak, vakit kaybedilmeden gerekli sağlık ortamın oluşturulması ve futbola geri dönülmesi gerektiğini söyledi. Piro; “Ülkenin içinde bulunduğu durum ortada. Virüs her tarafı sarmış vaziyette.  Her yer açık ama biz temaslı oyun oynuyoruz diye futboldan uzak kalıyoruz. Bakanlar Kurulu ‘Spor yapılabilir’ diyor, federasyon izin vermiyor. Sağlık anlamında federasyon doğruyu yapıyor belki de ama ülkede bu kadar bulaş varken ve her yer açıkken sadece sporu engellemek doğru değil. Futboldan para kazanan ve geçimini sağlayan bir sürü futbolcu, hakem, antrenör var. Tek gelir kaynağı futbol olan arkadaşlarımız var. Gereken şartların oluşması ve futbolun başlaması gerekir diye düşünüyorum. Bu da KTFF ile hükümetin elinde olan bir şeydir. İlk pandemi döneminde aylarca bireysel antrenmanlar yaptık, 40 derece sıcakta maç oynadık. O süreçte şatları sağlayanlar yine bu şartları sağlayıp futbolu başlatmalıdırlar. Ligin 1 yıl askıya alınması da doğru bir karar olmaz” şeklinde konuştu.

 

Yankı Aktül: “Umarım, sağlıklı ortam hazırlanıp, sezon başlar”

yanki-aktul.jpg

Girne Halk Evi oyuncusu Yankı Aktül, 1 Ekim’e kadarki süreçte alınan kararın doğru olduğuna vurgu yaparak, futbola verilebilecek 1 yıl aranın çok uzun olduğuna işaret etti. Aktül, federasyonun futbolcuları düşünüp sağlık açısından da gerekli ortamı hazırlayıp tekrardan ara vermeden sezonu başlatması temennisinde bulundu. Yankı Aktül; “Açıkçası kötüye giden bir süreç içerisindeyiz ve futbol oynanması için şuan sağlıklı bir ortamın olmadığı düşüncesindeyim. 1 Ekim’e kadar verilen aranın doğru olduğunu ve bu süre zarfı içerisinde gelişecek olaylara göre kararlar alınacağını düşünüyorum. Şimdilik bireysel olarak çalışmalara devam ediyoruz ve alınacak kararları bekliyoruz. Alınacak kararlarda öncelikle sağlığın ön planda tutulması gerektiğini, biz futbolculara bu oyunu oynamak ve izlettirmek amacıyla sağlık açısından elverişli bir ortamın hazırlanması gerektiğini aksi takdirde altından kalkılamayacak durumlar oluşabilir diye düşünüyorum. Hep birlikte bekleyerek gelişmeleri takip edip alınan kararlara saygı duyacağız. Olasılıkların içinde 1 senelik ara olması da ayrıca gündemde. Bu tüm futbol camiaları, futbolcular ve futbol severler için uzun bir süreç. Bu kadar uzun bir süreci yaşamak zorunda kalacağımız ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. Futboldan para kazanan ve geçinen birçok futbolcumuz var. Bu süreçte maddi ve manevi açıdan zorluklar yaşayacak arkadaşlarımız elbette olacaktır. Ayrıca bu kadar uzun bir aradan sonra biz futbolcular için gerek psikolojik gerekse fiziksel olarak futbola dönmenin zor olacağını düşünmekteyim. Fakat önceliğimizin her zaman sağlık olduğunu unutmadan hareket etmemiz gerekir. Federasyonumuzun da biz futbolcuları düşünüp sağlık açısından gerekli ortamı hazırlayıp tekrardan ara vermeden sezonu başlatacağını umuyor ve diliyorum. En kısa zamanda bu zorlu pandemi dönemini atlatıp sahalara dönmek benim gibi tüm futbolcu arkadaşlarımın da en büyük isteğidir. Yeniden maç heyecanını yaşadığımız günlerin en kısa zamanda gelmesi en büyük dileğimdir” ifadelerini kullandı.

 

Mert Ateş: “Geçen sezonda yapılan fedakârlıklar, bu sezon da yapılmalı”

mert-etes.jpg

Hamitköy’ün genç oyuncularından Mert Ateş yaptığı değerlendirmede, vakaların çoğalması nedeniyle futbolun 1 Ekim’e kadar durmasının doğru olduğunu belirterek, 1 Ekim’den sonraki sürecin kendileri açısından önemli olduğunu ifade etti. Ateş; “Bence 1 Ekim’e kadar alınan karar doru ama 1 Ekim’den sonra alınacak karar bizim için çok önemli.  Futbolun durması bizim için kötü oldu. Futboldan geliri olan bir çok arkadaşımız ve buna ben de dahilim. Ben şahsen kendi adıma bu ligin oynanmasını istiyorum. Geçen sezon da son 8 maçı fedakârlık yapı oynamıştık. Bu senede aynı şekilde herkes fedakârlık yapıp bu sezonu da oynatabilirler. Ligler oynanırsa da en iyi şekilde bu sezona hazırlanacağız” dedi.

Bu haber toplam 3883 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.