Futbolcular ‘devam etsin’ istiyor

Futbolcular ‘devam etsin’ istiyor

Süper Lig’de forma giyen futbolcular, 1 Ekim’e kadar duran futbol organizasyonlarının doğru koşullar oluşturulup devam etmesinden yana

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kıbrıs’ın kuzeyinde son günlerde artan Coronavirüs (Covid-19) vakalarına bağlı olarak Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun aldığı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun da (KKTF) 1 Ekim’e kadar futbol organizasyonlarını durdurmasıyla ilgili, bazı oyuncular görüşlerini bildirmeye devam ediyor. Gönyeli oyuncusu Ahmet Hatay, Lefke oyuncusu Semih Ünaldı, Binatlı oyuncusu Berkem Korbay, Küçük Kaymaklı oyuncusu Rifat Hacıarifoğlu ve Girne Halk Evi futbolcusu Çağdaş Arslan gelişmeleri YENİDÜZEN’e değerlendirdi. Sağlığın ön planda olmasının doğru olduğundan bahseden oyuncular, dünyada futbol liglerinin oynandığının altını çizerek, ülkemizde futbol liglerinin durmasının bir vakit kaybı olduğunu kaydetti. Oyuncular, yetkililerin en doğru kararı almasını gerektiğini de ifade etti.


Ahmet Hatay: “En doğru ve sağlıklı bir karar alınmalı”

3-022.jpg

Gönyeli’nin yeni transferlerinden Ahmet Hatay, sağlığın her şeyden önce geldiğine vurgu yaparak, süreç içerisinde en sağlıklı kararlar alınması gerektiğini savundu. Hatay;  “Şuanda hocalarımızın bizlere vermiş olduğu özel antrenman programlarıyla nerdeyse her gün bireysel olarak antrenmanlarımızı yapıyoruz. Biz geçimimizi buradan sağlayan futbolcular olarak çok sevdiğimiz futbola sağlıklı koşullar içinde dönmek istiyoruz ama tabii ki de her şeyden önce sağlık diyoruz. 1 Ekim’den önce ve sonraki süreç ne olur bilinmez ama en doğru sağlıklı kararlar alıp, basit kararlara kaçmadan futbolumuzu oynatabiliriz. Ben en sağlıklı ve en iyi kararın verileceğini en kısa zamanda futbolumuza dönüş yapacağımızı tahmin ediyorum. İnşallah içinde bulunduğumuz durum biran önce düzelip, sporumuzu sağlıklı bir şekilde yaparız. Spor sağlıktır diyorum” ifadelerini kullandı.


Semih Ünaldı: “Futbolun durdurulması tamamen bir vakit kaybı”

5-004.jpg

Lefke’nin orta saha oyuncusu Semih Ünaldı, sağlıklı koşullar oluşturularak futbolun devam etmesi gerektiğini belirtti ve şu anda futbolun durmasının futbolcular için bir vakit kaybı olduğunu dile getirdi.  Ünaldı; “Futbolun geleceği için şu anda herkes gibi bizler de beklemedeyiz. Sağlığımızın ön planda tutulduğu ama alınan kararların gözden geçirilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Futbolun durdurulması bana göre tamamen biz futbolcular için vakit kaybı. Futbola sağlıklı ortamlar koşulunda devam edilebilir.  Futbolumuzun 1 yıl askıya alınma durumu da var. Benim Şahsi fikrim, böyle bir durumda kendi adıma tüm motivasyonumu yitirebilirim. Kıbrıs’ta futbolla uğraşan insanların, futbol dışında keyif aldıkları pek fazla bir ortam zaten yok. Umarım en kısa zamanda en güzel kararlar alırız ki eğer sağlığımız zaten düşünülseydi bu durum buralara hiç gelmezdi” dedi.


Berkem Korbay: “Dünyada maçlar yapılırken, bizim antrenman dahi yapamamamız üzücü ve stresli bir süreç”

2-035.jpg

Binatlı’nın orta saha oyuncusu Berkem Korbay, dünyada sporun durdurmadığını hatırlatarak, ülkemizde de en kısa sürede başlaması gerektiğini söyledi. Korbay; “Spor konusunda sahaya inmekte endişe duyuyoruz. Hiçbir futbolcu kardeşimizin endişeye kapılmasını istemem. Ama spor da, dünyanın da durdurmadığı bir şey olduğuna göre bizde de tasarlanarak en kısa sürede başlatılmalı diye düşünüyorum. Komşumuz, örnek aldığımız Türkiye Ligi de en büyük heyecanı ile başlarken, bizim antrenman dahi yapamamamız üzücü ve stresli bir süreç. Sporcu sahaya adım atmadan ne kadar bireysel de çalışsa, takım sporlarında faydasını maksimum göremez. Hele ki futbolda… Kısacası önce sağlık, her şeyden de önce ama sporsuz kalmak da bizleri sağlıksız bir sürece iter bunu da unutmamalı. Umarım Ekim ayından itibaren aşkımız futbola geriye döneriz” şeklinde konuştu.


Rifat Hacıarifoğlu: “Bu virüsü biz futbolcular yaymadık”

4-009.jpg

Küçük Kaymaklı oyuncusu Rifat Hacıarifoğlu yaptığı değerlendirmede, virüsün yayılmasında futbolcuların bir suçu olmadığını belirterek, antrenmanların başlaması gerektiğini ifade etti. Hacıarifoğlu; “Antrenmanların hemen başlaması gerekiyor. Bu virüsü biz futbolcular yaymadık. Kapıların açılması ve karantinasız girişler kuralı geldikten sonra bu virüs yayılmaya başladı. Lütfen bunun farkına varsınlar ve antrenmanlarımızın başlatılması için gereken kararların hemen alınması lazım” şeklinde görüş bildirdi.


Çağdaş Arslan: “Bize futbolumuzu geri versinler”

1-049.jpg

Bizim futbolcular olarak tek istediğimiz bize futbolumuzu geri versinler. Bizler bireysel olarak çalışıyoruz ama gereken önlemler doğrultusunda kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. En kısa zamanda bir çözüm üretmeleri lazım. Gündemde olan futbolsuz bir seneyi bile düşünemiyorum. Çünkü sadece bu işi yapan ve para kazanan arkadaşlarımız var. Bize aşığı olduğumuz futbola geri dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 3892 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.