Futbolcular çözümü bekliyor

Futbolcular çözümü bekliyor

Futbolcular Derneği Cuma günü Lefkoşa Atatürk Stadı’nda yaptığı açıklama ile futbola geri dönüş için daha fazla geç kalınmadan çözüm üretilmesini istemişti.

A+A-

Futbolcular Derneği Cuma günü Lefkoşa Atatürk Stadı’nda yaptığı açıklama ile futbola geri dönüş için daha fazla geç kalınmadan çözüm üretilmesini istemişti. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan görüşme sonrası talep edilen maddeler iletilmiş, yapılacak incelemenin ardından tarafların yeniden görüşmesi kararlaştırılmıştı. Sağlık Bakanlığı’ndan henüz herhangi bir yeni görüşme talebi gelmezken, Cuma günkü açıklamaya katılan futbolcuların bazıları YENİDÜZEN’e konuşarak daha fazla geç kalınmadan çözüm üretilmesini isteğini yinelediler.

 

Akbulut: Yetkililer topu birbirine atıyor. Topu birbirine atması gerekenler biziz

Doğan Türk Birliği futbolcusu Ali Akbulut yetkililerin topu sürekli birbirine attığını, topu birbirine atması gerekenlerin futbolcular olması gerektiğini belirterek “Bize futbolumuzu geri verin” dedi. “Bu süreçte çok ağır davranılıyor, özellikle Sağlık Bakanlığı ve KTFF’nin topu birbirine attı. Topu birbirine atacak olan varsa o biz futbolcularız. Onlar kendi görevleri olan karar ve sorumluluk alma görevlerini yerlerine getirip bizi futbolumuza geri kavuşturmalarını istiyoruz” diyen Akbulut, “Bir sağlıklı insan antrenman yaptığı sürece, bir amaç uğruna hayatını sürdürdüğü sürece sağlıklı kalabilir. Futbolu başlatmayarak bizi daha çok sosyalleşmeye yani cafelere, barlara, gece hayatına itenler yine onlar olur. Dolayısıyla bulaş varsa daha kolay bulaşır. Futbol aslında bizi daha sağlıklı tutan bir nokta. Umarım en kısa zamanda gerekli sorumluluğu alıp, kararları verip, bizi futbolumuza geri döndürürler” dedi.

 

Şipal: Futbolcular maddi ve manevi açıdan zor durumdadır

Lefke futbolcusu Yılmaz Şipal yaptığı açıklamada futbolun geleceği ile ilgili henüz karar verilememesinden dolayı futbolcuların zor durumda olduğunu belirtti. “Futbolcular maddi ve manevi açıdan zor durumdadır” diyen Şipal, “Zarar görüyoruz. Bir an önce futbolun başlaması için gereken şartların kabul edilmesini ve başlamasını temenni ederim. Çünkü futbol bizim adamızda çok önemli bir rol alır. Özellikle ülke ekonomisinde çok değerli bir payı vardır. Okul okuyan kardeşlerimiz okul paralarını ödeyemeyenler var. Evine ekmek götüren kardeşlerimiz vardır. Şu an süren bu belirsizlik bizi zor durumda bırakıyor. Tek dileğim doğru kararı verip biran önce futbolun başlamasıdır” dedi.

 

Koçar: Herkesin elini taşın altına koyması lazım

Göçmenköy futbolcusu Burak Koçar, futboldan ekmek kazanan herkesin düşüncesinin futbolun bir an önce başlaması yönünde olduğunu ifade etti. Koçar, “Dünyanın her yerinde futbol başlamış durumdadır. Bugün Azerbeycan’da savaş olurken futbol hala daha devam ediyor. Kıbrısımızı bir araya getirmek için elimizdeki en güzel imkan olan futbolumuzu, sporu uzaklaştırmak için ne yazık ki elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu durum daha fazla uzamadan yetkililerin bir an önce gerekeni yapmasını ve futbolumuza başlamak istiyoruz. Siyaseti futbola karıştırmadan herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Çakır: Gençleri dünyaya bağlayacağız diyenler, şimdi ambargo uyguluyor

Gönyeli’nin tecrübeli futbolcusu Hamis Çakır, ortak paydada buluşulup çözüm üretilmesi gerektiğini, futbolcunun sahada olması gerektiğini belirtti. Çakır, “Son zamanlarda bir ileri, üç geri gidiyoruz. Bir çözüm üretilememesi ciddi sıkıntılar yarattı üzerimizde. Bu işin bir maddi bir de manevi boyutu var. Maddi boyutta etkilenen arkadaşlarımız oldu. Umarım en kısa zamanda ortak bir nokta bulunur” dedi. “Tabi ki sağlığı kimse riske etmek istemez ama bununla yaşamak durumundayız” diyen Çakır, “Barların, meyhanelerin, okulların, kısaca her şeyin açık olduğu bir yerde cezayı sadece futbol ve spor ailesine kesmek bana göre biraz yanlış. Düne kadar gençlere sizi dünyaya bağlayacağız diye söz verenler bugün maalesef en büyük ambargoyu uyguluyor. Bu yanlıştan dönmelerini istiyorum. En azından bir ortak paydada buluşup çözümlenmesi gerekir. Çünkü futbolcu sahada olması gerekir. Futbolcuların eylemler yaparak haklarını araması gerekir ama esas yeri sahadır. Seçilmişler bu işi en iyi şekilde değerlendirip bu çocukların önlerini açması lazım” ifadelerini kullandı.

 

Korbay: Sertoğlu’nun işaret ettiği yöntem oldukça doğru

Binatlı futbolcusu Berkem Korbay ise KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun izlediği yolun doğru bir yol olduğunu ifade etti. Korbay, “Özellikle sayın Sertoğlu’nun oynanması planı bana göre olumludur. Bir futbolcunun pozitif çıkması durumunda diğer futbolcuların karantinaya alınması işlemi yerine, örneğin benim testim pozitif çıktı, beni ayırır, negatif olanları devam ettirirsin. Üç gün sonra yaptığın testte negatif çıkanları ayırıp yine onlarla devam ettirirsin. Bu şekilde hem spor durmaz, hem de ligimiz devam eder. Şöyle de bir kural getirebilirler; fazla oyuncusu pozitif çıkan takımın maçını ertelersin. Bu sayı belirlenebilir. Tekrar yeterli sayıya dönünce o takım maçlarına devam etsin. Bu kadar kolay bir çözüm nasıl yasaya takıldı hala daha anlamış değilim. Sertoğlu’nun işaret ettiği yöntem oldukça doğru, altına imza atılabilir bir yöntem” dedi.

Bu haber toplam 3430 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.