“Futbol oynamayı çok özledik”

“Futbol oynamayı çok özledik”

Ülkemizde farklı takımlarda forma giyen İrfan Özbay, Agit Altan, Mehmet Özeralp ve Mehmet Gürlü futbolun bir an önce başlaması gerektiğini belirtti.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Coronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı ülkemiz futbolunun geleceği henüz netlik kazanmadı. Çeşitli nedenlerden dolayı başlayamayan futboldaki belirsizlik, işin öznesi olan futbolcuları rahatsız ediyor. YENİDÜZEN’e değerlendirmeler yapan İrfan Özbay, Agit Altan, Mehmet Özeralp ve Mehmet Gürlü futbolun bir an önce başlaması gerektiğini belirtti. Düşüncelerini aktaran 4 oyuncu da, futbolu çok özlediklerini ve bir an önce sahalara dönmek istediklerinin altını çizdi.

 

İrfan Özbay: “Futbol bir an önce başlamalı”

Süper Lig ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nın deneyimli kalecisi İrfan Özbay, futbolu çok özlediklerini ve bir an önce sahalara dönmek istediklerini ifade etti. Özbay, şu noktalara değindi:

“Bana göre futbol bir an önce başlamalı. İşin öznesi olan futbolcuların hepsi de sahada mücadele etmek istiyor. Cafeler, restoranlar, okullar kısacası her yer açıkken, özellikle basketbolun devam ettiği bir memlekette futbolun durması bence çok saçma. Umarım bir an önce biz de sahalara döneriz.”

 

Agit Altan: “Adım adım futboldan kopuyoruz”

Hamitköy’ün kaptanlarından Agit Altan, futbolcular olarak bu belirsizlikten sıkıldıklarını ve kendilerini futboldan soğuttuklarını söyledi. Bu belirsizliğin artık ortadan kalkmasını istediklerini kaydeden oyuncu, bu süreçten herkesin etkilendiğini sözlerine ekledi. Altan, düşüncelerini şöyle aktardı: “Dört aya yakındır futboldan uzak bir hayat yaşıyoruz. Her ne kadar bireysel koşullarda antrenman yapsak, spor salonlarına gitsek de takım halinde çalışamadığımız için futboldan adım adım kopuyoruz. Halı sahalar açık, spor salonları açık ama ne hikmetse futbol maçları yasak. Tüm dünya ileri giderken Kıbrıslı futbolcular ve Kıbrıs’ta futbol oynayanlar adım adım geriye doğru gidiyor. Ben bir futbolcu olarak dört aydır futboldan uzak kalmış ve bireysel olarak bir şeyler yapmaya, her şeyimiz olan futboldan uzak kalmamaya çalışıyorum. Bize net bir şeyde söylenmiyor. Ne bir tarih veriyorlar ne de bir bilgi... Anladığım kadarıyla bu durumu uzatabildikleri kadar uzatacaklar. Bu süreç ne kadar devam eder bilmiyorum ama maddi anlamda zor günler yaşıyoruz. Sadece biz futbolcular değil, antranörler, malzemeciler, spor sağlıkçıları hatta spor yazarları ve gazeteciler... Bizim de geçindirmemiz gereken bir ailemiz var, bizden maddi olarak beklentiler var. Umarım en kısa sürede bu yanlış düşünceler ortadan kalkar. Şunu unutmamalıyız spor sağlıktır, bizi sağlığımızdan uzak tutmayın.”

 

Mehmet Özeralp: “Futbolcular motivasyonunu kaybetti”

Lefke’nin kalecisi Mehmet Özeralp belirsizlik yüzünden hem futbolcuların hem de futbolseverlerin motivasyonunu kaybettiğini belirterek, sıkıntıların bir an önce aşılması gerektiğinin altını çizdi. Özeralp şöyle konuştu: “içinde bulunduğumuz durum kritik. Dünya şartları, dünya futbolu ve ülke futbolu olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Futbol ülkemizin bir değeri… Tabii ki hangi koşulda olursak olalım, bu işi sevenler gönül verenler oynanmasından yana… Fakat bu kararsızlık ve belirsizlik gerek kamuoyunu, gerekse futbolcu ve futbolu seven insanları bir adım geriye attı. Bu belirsizlik yüzünden futbolcular motivasyonunu kaybetti ve oyuncularda istek kalmadı.  Şu an için Beklemekten başka çaremiz yok. Umarım süreç içerisinde oynanması için geçerli bir sebep olur ve bu sıkıntılar aşılır, her şey eskisi gibi olur da tutkusu olduğumuz futbola ve sahalara geri döneriz.”

 

Mehmet Gürlü: “Futbol topunun nasıl olduğunu unuttum”

Süper Lig’de son şampiyon Mağusa Türk Gücü’nün oyuncularından Mehmet Gürlü de YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede, kendilerini futboldan soğuttuklarını aktararak, var olan sıkıntılar çözülmesi gerektiğini ve yeniden futbola başlamak istediklerini ifade etti. Gürlü şu noktalara değindi:  “Dünyayı saran Covid-19 hastalığı her yeri olduğu gibi bizi de etkiledi. En kısa sürede bu kötü hastalıktan kurtulmamızı temenni ederim. Biz sporcular olarak ciddi kayıplar yaşıyoruz. Yılın 10 ayını futbol oynayarak geçiriyordum ama şuan 3-4 aydır futbol oynamıyorum. Futbol topunun nasıl olduğunu

Bu haber toplam 3309 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.