Futbol başlamasa bile devam edecekler

Futbol başlamasa bile devam edecekler

Yonpaş Dumlupınar geçtiğimiz hafta çalışmalara başladı, haftada beş gün antrenman gerçekleştiriyor

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Yonpaş Dumlupınar, geçtiğimiz hafta yeniden saha çalışmalarına başladı. Yönetim kurulu kararı ile çalışmaların başlatılma sebebi hem oyuncuların gelişiminin durmaması ve başı boş kalmaması olarak belirtildi. Haftada beş gün çalışmalarını sürdüren Yonpaş Dumlupınar, Bakanlar Kurulu’nun izin verdiği sürece futbol oynanmasa dahi nisan, mayıs ayına kadar çalışmalarına devam edecek.

 

Evram: “Komitenin talepleri komik”

Kulüp başkanı Mehmet Evram Yenidüzen’e yaptığı açıklamada mevcut durumda bir belirsizliğin olduğunu, bunun sebebinin ise Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin futbolun başlangıcı için daha önce belirlediği kriterler olduğunu belirtti. Komitenin kararlarını eleştiren Evram, talepleri “Komik” olarak nitelendirdi ve şunları belirtti: “Futbolu oynatmak istiyoruz ama o şekilde oynanmayacağını Komite de biliyor. İyi görünmek için futbolu oynatmak istiyoruz deyip bu şekilde açıklama yapmak yeterli değildir. Bunun altını doldurman lazım. Doldurmak için de mantıklı önerilerle geleceksin.”

 

“Uygulanmayacak talepler yüzünden bugün bu noktaya gelindi”

Futbolcuların bir süre önce yaptıkları eylemin adresinin Sağlık Bakanlığı olması gerektiğini ifade eden Evram, “Futbolcular bu dolduruşlara gelip yanlış adreste eylem yaptılar. Federasyona yaptıkları eylem sertti. Bu doğru bir nokta değildi, aksine Sağlık Bakanlığı’na yapılması gerekirdi” dedi. “Uygulanmayacak şeyi benden uygulanmasını beklersen, futbol bugün bu noktalara gelir” diyen Evram, “Burada ülke yönetiminin ve devletinin futbola ve ülke gençliğine saygısızlık yaptığını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

 

“Bakanlar Kurulu izin verdiği sürece çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Takımın çalışmalara başlaması ile ilgili de konuşan Mehmet Evram, “Bayağı genç bir takımımız var. Bu çocukların gelişiminin durmasına ve başıboş kalmasına göz yumamayız. Bu kendi oyuncumuza yapacağımız en büyük sorumsuzluk olur. Yönetim kurulu ile karar alarak antrenmanlara başladık. Gidip halı sahalarda antrenman veya maç yapacaklarına gelsinler, bizim denetimimizde yapsınlar. Biz de elimizden gelen gerekli önlemleri alalım. Hiçbirini sağlık olarak mağdur etmeyelim. Futbol oynanmayacaksa da Bakanlar Kurulu izin verdiği sürece antrenmanlarımıza nisan, mayıs aylarına kadar devam edeceğiz. Buna dışarı kiralık olarak verdiğimiz oyuncular da dahildir” dedi.

 

“Oynanmasın deyip takımı sahaya indirmek hoş bir davranış değil”

Pazartesi günü KTFF’nin kulüplerle futbolun devamıyla ilgili yapacağı toplantı hakkında görüşlerini aktaran Evram, toplantının basına kapalı olacak olmasının kendisini memnun ettiğini belirterek, “Dışarda futbol oynanmasına karşı olan takımlar ertesi gün takımlarını sahaya indiriyor. Biz oynanmasını istiyoruz. Eğer oynanmayacaksa kendi oyuncumuzun arkasındayız. Oynanmasın deyip arkasına takımı sahaya indirmek bana hoş bir davranış olarak gelmiyor” dedi.

 

“Biz birlik olduk ama gerekli baskıyı kuramadık”

Evram, “Gönül isterdi ki ortada bir hükümet olsun. Ama şu anda ortada bir hükümet yok. Futbol camiası ciddi bir topluluğa hizmet eder. Camia bir olup gerekli baskıyı yapıp, istediğini alması gerekirdi. Biz birlik olduk ama baskıyı kuramadık. Bu konuda da eleştirimi toplantıda yapacağım” dedi.

Bu haber toplam 3543 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.