Finlandiya, galibiyetle başladı

Finlandiya, galibiyetle başladı

EURO 2020 B grubu ilk maçında Finlandiya, Danimarka'yı 1-0 malup ederek, turnuvaya galibiyetle başladı.

A+A-

EURO 2020 B Grubu ilk maçında Danimarka ile Finlandiya karşılaştı. Finlandiya, rakibini 1-0 mağlup etti ve turnuvaya galibiyetle başladı.Mücadelenin tek golü 59'uncu dakikada Joel Pohjenpalo'dan geldi.

İlk yarının son anlarında Danimarkalı yıldız Cristian Eriksen'in yaşadığı olay maça damga vurdu. karşılaşmanın 43. dakikasında Eriksen topsuz alanda yere yığıldı. Maç bir süre durdu, bir buçuk saat aranın ardından kaldığı yerden devam etti.


Neler yaşandı?

Mücadelenin 43'üncü dakikasında yerde hareketsiz kalan Eriksen'e sağlık görevlileri müdahale etti. Kısa süre sonra Sağlık görevlileri Christian Eriksen'e kalp masajı yaparken ardından sedyeyle oyuncu dışarı alındı. Yaşanan bu olay sonrasında UEFA maçın tatil edildiğini açıkladı. Danimarka Futbol Federasyonu, kısa süre sonra hastaneye kaldırılan yıldız oyuncunun durumuyla ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada Eriksen'in uyandığı ve tetkiklerin sürdüğü belirtildi. İki takımın da karşılıklı olarak anlaşmasıyla mücadele ülkemiz saati 21.30 itibariyle kaldığı yerden devam etti.

26833f9b204146cebbe49a42728a9144.jpg

Ceferin: "Christian'ın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum"

UEFA Başkanı Ceferin, UEFA'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Christian'ın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Tanrı'ya ailesine güç vermesi için dua ediyorum. Böyle zamanlarda futbol ailesinin birliği o kadar güçlüdür ki o ve ailesi, herkesin iyi dilekleri ve dualarını yanlarında taşır. İki takımın taraftarlarının da onun adını haykırdığını duydum. Futbol güzel, Christian da bu oyunu güzel oynuyor." ifadelerini kullandı.

48ad7c7bacc540d893538e6a9ba454c6-001.jpg


Joel Pohjanpalo tarihe geçti

Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Finlandiya'nın tarihteki ilk golünü kaydeden Joel Pohjanpalo kayıtlara geçti.

Bonservisi Leverkusen'de bulunan Pohjanpalo geride kalan sezonu kiralık olarak Union Berlin'de geçirmiş ve 20 maçta 6 gol kaydetmişti.

Bu haber toplam 1317 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.