Finale ceza yağdı

Finale ceza yağdı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu, Koopbank Kıbrıs Kupası final karşılaşması ile ilgili aldığı kararları açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu, Koopbank Kıbrıs Kupası final karşılaşması ile ilgili aldığı kararları açıkladı. Kurul Yalova’ya 10 maç saha kapama cezasının yanı sıra toplamda 6 bin Türk Lirası ceza verirken, Türk Ocağı’na da toplam 5 bin Türk Lirası para cezası verdi.

 

Yalova’ya 10 maç saha kapama ve toplam 6 bin TL ceza

Kurul, Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda Türk Ocağı ile Yalova arasında oynanan final maçında ve sonrasında yaşanan saha olaylarını değerlendirdi.

Yalova taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeni ile ilgili fiilin ilk kez işlenmiş olduğu dikkate alınarak bin Türk Lirası para cezası verildi.

Yalova’ya taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve özellikle müsabaka sonrasında gerek tribünlerde gerekse sahaya girmek sureti ile rakip takım taraftarları ile güvenlik güçlerine yönelik kupa seremosini engelleyen veya geciktiren saldırıları ve benzer fiilleri aynı sezon içerisinde 3. kez tekrarladığı da dikkate alınarak 10 maç (on) saha kapatma cezası ile birlikte 5 bin TL para cezası verilmesine oybirliği ile karar verildi.

 

Türk Ocağı’na toplam 5 bin TL ceza

Kurul, Türk Ocağı taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeni ile bin Türk Lirası para cezası ve DT 52(4) ve (10) uyarınca 4 bin Türk Lirası olmak üzere toplam 5 bin Türk Lirası para cezası verilmesine oybirliği ile karar verdi.

 

Yalova futbolcusuna sosyal medya cezası

Sosyal medya hesabından yapmış olduğu sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeni ile kurula sevk edilen Yalova futbolcusu Nusret Yeltekin’e , yaptığı paylaşımın spor ahlakına veya fair play anlayışına aykırı olduğu ve/veya KTFF’nin saygınlığını zedelediği ve/veya futbolun değerini düşürdüğüne kanat getirildiğinden , 3 resmi müsabakadan men cezası verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

Bu haber toplam 3116 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.