Finalde bir ilk yaşanacak

Finalde bir ilk yaşanacak

Doğan Türk Birliği ile Mağusa Türk Gücü, bu yıl 60. kez oynanan kupanın finalinde ilk kez rakip olacak

A+A-

Nicosia Group Kıbrıs Kupası finali Cuma günü Doğan Türk Birliği ile Mağusa Türk Gücü arasında oynanacak. İki ekip daha önce federasyon kupası adı altında oynanan, 2012 yılından bu yana Kıbrıs Kupası adında oynanan organizasyonun 60’ıncı finalinde tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

 

Daha önce finalde hiç karşılaşmadılar

Mağusa Türk Gücü ile Doğan Türk Birliği, kupa finalinde daha önce hiç karşılaşmadılar. Bu sezon 60’ıncı kez oynanan kupada Mağusa Türk Gücü 11 kez, Doğan Türk Birliği ise 5 kez final oynarken, bu finallerde hiç rakip olmadılar.

 

Geçtiğimiz yıl yarı finalde karşılaştılar

Covid-19 pandemisi nedeniyle oynanmayan 2020-21 sezonundan önce oynanan 2019-20 sezonunda iki ekip yarı finalde rakip olmuştu. Doğan Türk Birliği, Mağusa’da oynanan ilk maçı 1-0 kazanırken, Mağusa Türk Gücü Girne’de oynanan rövanş maçının normal süresini 1-0, uzatmaları da 2-1 üstün tamamlayarak finale yükselmişti.

 

MTG’nin 6, Doğan’ın 2 şampiyonluğu var

Mağusa Türk Gücü, Kıbrıs Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 11 finalin 6 tanesini şampiyon olarak tamamladı. Yeşil sarılı ekip son kupa şampiyonluğunu 18 Mayıs 2019’da Yenicami’yi 2-1 yenerek elde etti. Doğan Türk Birliği ise son kupa şampiyonluğuna 10 yıl önce, 27 Mayıs 2012’de ulaştı. Küçük Kaymaklı ile finalde karşılaşan Doğan Türk Birliği, normal süresi ve uzatmaları 2-2 tamamlanan karşılaşmanın penaltı atışlarında rakibine 4-2 üstünlük kurarak şampiyon oldu.

Bu haber toplam 1499 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.