Fin taraftarlar Rusya'da Covid-19’a yakalandı

Fin taraftarlar Rusya'da Covid-19’a yakalandı

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 16 Haziran'da oynanan Finlandiya-Rusya maçı için St. Petersburg kentine giden Finlandiyalı taraftarlar arasında Covid-19 salgını baş gösterdi.

A+A-

Finlandiya Sağlık ve Refah Enstitüsü Sağlık Güvenliği Direktörü Mika Salminen, yaptığı açıklamada Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu'nda 16 Haziran Çarşamba günü oynanan Finlandiya-Rusya maçı için St Petersburg'a giden Fin taraftarları uyararak 72 saat içinde belirti olmasa bile Covid-19 testi olmaya çağırdı.

Direktör Salminen, Rusya'nın özellikle Moskova ve St. Petersburg kentlerinde Covid-19 vakalarında yüksek artış yaşandığına değinerek Rusya'ya gereksiz seyahatlerden kaçınılmasını tavsiye etti.

 

Salgın, St. Petersburg'daki restorandan kaynaklandı

Maçtan dönen taraftarlarda Covid-19 vakalarının artarak yaklaşık 100'e ulaşması sebebiyle bir uyarı daha yapan Fin sağlık yetkilileri, Rusya'dan gelen futbolseverlerin kendilerini mutlaka karantina altına almasını istedi.

Yetkililer, "Fin turistlerin bazı corona enfeksiyonlarının izi St. Petersburg'daki Alpenhaus Restoranı'na kadar izlendi. Burayı ziyaret eden turistlerin özel dikkat göstermeleri tavsiye edilir" dedi.

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.