FIFA’dan oyuncu değişikliği kararı

FIFA’dan oyuncu değişikliği kararı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), bu yılın sonuna kadar maçlarda 5 oyuncu değişikliği yapılmasına izin verdi.

A+A-

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), bu yılın sonuna kadar maçlarda 5 oyuncu değişikliği yapılmasına izin verdi.  FIFA, geçici olarak bir kural değişikliğine gidildiğini ve takımların maç içerisinde 5 oyuncu değişikliği yapabileceğini açıkladı.

FIFA, Uluslararası Futbol Birliği'ne (IFAB) geçici bir kural değişikliği başvurusu yaptı. IFAB yönetimi kararı değerlendirerek 31 Aralık'a kadar 5 oyuncu değişikliğine izin verdi. FIFA, bu değişiklik kararını mecbur tutmazken, federasyonlar ve konfederasyonların inisiyatifine bıraktı.

 Takımlar buna göre, oyun içinde 3 değişiklik yapabileceklerken devre arasında da ekstra 2 oyuncu değiştirme hakkına sahip olacaklar. Uzatmanın olduğu maçlarda bu haklar uzatma devrelerinde olacak.  FIFA'nın 5 oyuncu değişikliğinin kalıcı olması için Şubat ayında ve yılda bir kez yapılan FIFAB İcra Kurulu'nda da onaylanması gerekiyor.  Almanya ve İspanya daha önce başvuruda bulunmuş ve coronavirüs salgını nedeniyle 5 oyuncu değişikliği istemişlerdi.

Bu haber toplam 1079 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.