Fenerbahçe, Larnaka'da kazandı

Fenerbahçe, Larnaka'da kazandı

UEFA Avrupa Ligi B Grubu dördüncü maçında AEK Larnaka ile Fenerbahçe karşılaştı. Karşılaşma 2-1 Fenerbahçe üstünlüğü ile tamamlandı. Fenerbahçe bu sonuçla adını bir üst tura yazdırdı

A+A-

UEFA  Avrupa Ligi, B Grubu 4. maçında Kıbrıs ekibi AEK Larnaka, Türkiye ekibi Fenerbahçe'yi konuk etti. Karşılaşam 2-1'lik skorla Fenerbahçe üstünlüğü ile sonuçlandı. Sarı lacivertli ekip bu sonuçla puanını 10 yaparak adını bir üst tura yazdırdı. AEK Larnaka ise 3 puanda kaldı. Grubun 5. maçında Fenerbahçe 27 Ekim'de Fransa'nın Rennes takımını konuk edecek. AEK Larnaka ise Dinamo Kiev'i konuk edecek. Grubun bu akşam oynanan diğer maçında Rennes, konuk olduğu Dinamo Kiev'i 1-0 yenerek puanını 10 yaptı. Dinamo Kiev ise puansız haftayı tamamladı.

 


KKTC Fenerbahçeliler Derneği ve KKTC Fenerbahçeli İş İnsanları Derneği organizesinde yaklaşık 600 kadar Kıbrıslı Türk, karşılaşmayı takip etmek için statta yerini aldı. Taraftarların Ledra Palas'tan Kıbrıs'ın güneyine geçerek güvenli bir şekilde polis kontrolünde stada ulaştı ve tribünlerde yerini aldı.

collage-maker-13-oct-2022-06-53-pm.jpg

 


İki ekip arasında oynanacak mücadele öncesinde ilk 11'ler belli oldu

AEK Larnaca: Piric, Rosales, Milicevic, Tomovic, Garcia, Gustavo Ledes, Mamas, Oier Sanjurjo, Faraj, Altman, Trickovski.

Fenerbahçe: Altay, Ferdi, Serdar, Gustavo Henrique, Szalai, Arda Güler, İsmail Yüksek, Alioski, Rossi, Lincoln Henrique, Joao Pedro.

 


Fenerbahçe taraftarı Kıbrıslı Türklerden Larnaka Stadı'nda barış pankartı: YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ

310984215-1318753685530794-3723460565483513728-n.jpg


vic-4678-1.jpg

Fenerbahçe'nin "Yurtta barış, Dünyada barış" pankartına AEK Larnaka taraftarları aynı şekilde pankart açarak yanıt verdi. Pankartta "Dünyada barış, bu ne ironi... Asla unutmayacağız" ifadeleri yer aldı. Dinamo Kiev maçında da daha önce Fenerbahçe tarafından bu pankart tribünlerde açılmıştı. Tribünlerde Kıbrıs Cumhuriyeti bayraklarının yanı sıra Yunanistan bayraklarının açılması ise dikkat çekti...


Maç öncesi, esnası ve sonrası için AEK Arena Stadı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı

cache-640-3970955-2872768-13102022060405.jpg


AEK Larnaka ile Fenerbahçe arasındaki UEFA  Avrupa Ligi B Grubu karşılaşması başladı.

 

6' AEK Larnaka'nın bulduğu gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.

15' GOL: Fenerbahçe Joao Pedro'nun kaydettiği golle müsabakada 1-0 öne geçti

İLK YARI TAMAMLANDI: AEK Larnaka ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma 1-0'lık skorla Fenerbahçe lehien tamamlandı.

fe97wj3xeaaazkk.jpg

52' GOL: AEK Larnaka kazandığı penaltı atışını Trickovski ile gole çevirerek

skoru 1-1 yaptı.

80' GOL: Fenerbahçe kazandığı penaltı atışını Batshuayi ile gole çevirerek 2-1 öne geçti.

fe918ywxkaaf-de.jpg

86' PENALTI - KIRMIZI KART: Fenrbahçe, Garcia'nın Rossi'ye yaptığı müdahale sonrası penaltı atışı kazandı. Garcia ikinci sarı kartla oyun dışında kalırken, Valencia'nın kullandığı penaltı atışını kaleci Piric kurtardı.

MAÇ TAMAMLANDI: 6 dakikalık uzatmanın ardından maç tamamlandı. Maçı Fenerbahçe 2-1'lik skorl kazandı. Fenerbahçe böylelikle Kıbrıs ekipleriyle oynadığı 4. maçtan da galibiyetle ayrılmış oldu. Fenerbahçe ayrıca bu galibiyetle B Grubu'ndan çıkmayı da garantiledi.

 


 

Bu haber toplam 2401 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.