FENERBAHÇE, KIBRIS’A GELİYOR

FENERBAHÇE, KIBRIS’A GELİYOR

UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye ekiplerinden Fenerbahçe, Kıbrıs Cumhuriyeti ekiplerinden AEK Larnaka ile aynı grupta eşleşti.

A+A-

Siyasi anlamda birbirini tanımayan Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Cumhuriyeti birlikte oynadığı maçlara bir yenisini daha ekliyor. UEFA Avrupa Ligi’nde bugün İstanbul’da gerçekleşen kura çekiminde Türkiye ekiplerinden Fenerbahçe, Kıbrıs Cumhuriyeti takımlarından AEK Larnaka ile aynı grupta eşleşti.

Kıbrıs ile Türkiye ekipleri daha önce kulüpler düzeyindeki Avrupa kupalarında birçok maçta da karşı karşıya gelmişti. Daha önce Trabzonspor 3 kez, Fenerbahçe ise 1 kez Kıbrıs’ın güneyine gelerek Kıbrıslı Rum takımlarla maç yapmış, Kıbrıslı Türkler ise sadece izlemekle yetinmişti.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda yer alan Fenerbahçe ve AEK Larnaka’nın diğer rakipleri de Dinamo Kiev ve Rennes takımları oldu. 

APOEL İstanbul’daki maça çıkmamıştı

Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Cumhuriyeti takımları futbolda kulüpler düzeyindeki Avrupa kupalarında da daha önce karşı karşıya geldi. 1986-1987 sezonunda dönemin adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası 2. Turu’nda Beşiktaş ile APOEL eşleşmiş, APOEL siyasi nedenlerden dolayı İstanbul İnönü Stadı’nda oynanan mücadeleyi çıkmayarak hükmen yenik sayılmıştı. Bunun üzerine rövanş maçı da oynanmış, Beşiktaş turu atlayan takım olmuştu.

Trabzonspor 3 kez Kıbrıs’ta…

2000’li yıllarda Trabzonspor’un defalarca Kıbrıs’ın güneyine gelip maç yaptığı da dikkat çekiyor. İlk olarak 2005-2006 sezonu Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Trabzonspor ile Anorthosis Famagusta eşleşmiş, Lefkoşa’daki maçı Anarthosis 3-1, Trabzon’daki maçı da Trabzonspor 1-0’lık skorla kazanmıştı. Tur atlayan taraf ise Kıbrıs ekibi olmuştu.

Trabzonspor bir sonraki sezon da UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Kıbrıs’ın APOEL takımıyla eşleşmişti. APOEL bu kez bir Türkiye takımıyla maça çıkmayı kabul ederken, turu atlayan taraf 1-1 ve 1-0’lık skorlarla Trabzonspor olmuştu.

Trabzonspor son olarak 2013-2014 sezonunda bir diğer Kıbrıslı Rum ekip Apollon Limassol ile gruplarda eşleşti. Trabzonspor Kıbrıs’taki maçı 2-1, Trabzon’daki maçı da 4-2 kazanarak iki maçta da rakibini mağlup etmişti.

Fenerbahçe daha önce de gelmişti

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe 2012-2013 sezonunda bir başka Kıbrıs takımı AEL Limasol ile aynı grupta yer almıştı.  

Söz konusu sezon C Grubu'nda mücadele eden iki ekip İstanbul ve Lefkoşa'nın güneyinde karşı karşıya gelmiş Fenerbahçe İstanbul'da mücadeleyi 2-0, Lefkoşa'daki mücadeleyi ise 1-0 kazanmıştı. 

‘Dostluk’ maçı bile oynadılar…

2017 yılı Temmuz ayında yeni sezona hazırlanan Türkiye ekiplerinden Kardemir Karabükspor ile Kıbrıs ekiplerinden Aris Limassol bir ‘Dostluk’ maçında karşı karşıya geldi. Slovenya’nın Toplice şehrinde oynanan ‘Dostluk’ maçı Karabükspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona ermişti. Söz konusu maç, o günlerde özellikle sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu.

Onlar oynuyor, biz izliyoruz…

Siyasi anlamda birbirini tanımayan Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Cumhuriyeti bugüne kadar birçok spor branşında karşı karşıya geldi. Hem Türkiye’de, hem de Kıbrıs’taki organizasyonlarda iki ülkenin bayrağı dalgalandı. Kıbrıslı Türkler ise sadece izlemekle yetindi. 

Bu haber toplam 3645 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum