“Federasyonlara ayrılan pay komik denecek düzeyde”

“Federasyonlara ayrılan pay komik denecek düzeyde”

Cumhuriyeti Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 2024 yılı için spor federasyonlarına ayrılan payın “Komik denecek düzeyde” olduğunu belirtti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada spor federasyonlarını aldığı katkı paylarına değinen Erhürman, özellikle spor fonunun yönetilme ve kriter olmadan payların belirlenme şeklini eleştirdi, “Bilinsin ki biz CTP olarak bu fonlar meselesini yeniden masaya yatırmak konusunda kararlıyız, fonlar bu şekilde yönetilmez” dedi.

 

“Federasyonların bu paralarla kendini döndürmesi imkansız”

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Gerçekten pek çok federasyon açısından kendilerine ayrılan pay komik denecek düzeyde. Bir yılı o paralarla federasyonların geçirmesi, zaten bu kadar altyapı eksikliği var bu paralarla onlara dokunmak mümkün değil, ama altyapının ötesinde de spor alanındaki federasyonların bu paralarla kendini döndürmesi imkansız” dedi.

“Bu memlekette geçmişte tuhaf işler oldu” diyen Erhürman, “Mesela sporda da bir fon var, denildi ki bu fonlar ilgili yerde kötüye kullanılıyor, bunları maliyede toplayalım. Biz CTP olarak buna karşı çıkmadık. Hatta belli dönemlerde biz de bunu yapanların içinde olduk. Ama burada bir yanlışlık var, yanlışlık şurada; fonu maliyenin yönetimine vermek başka bir şeydir, fonun maliye tarafından dilediği gibi yöneteceği format yaratmak başka bir şeydir. Spor fonunda toplanan para maliyeye gelir, maliye onun yönetimini yapar ve o para spora gider. Düzenleme yapalım, o para çok fazladır ama en azından bu fonda toplanan paranın yüzde 60-70’i ilgili alana harcanacaktır diyelim. Şimdi öyle bir şey oluyor ki, bana verilen rakamlarda 276 milyon toplanıyor fonda, bunun 42 milyonu spora gidiyor. 276 milyon nerede, 42 milyon nerede? Bunun adı artık spor fonu olmaktan çıktı demektir. Yüzde 30’ların altına indi demektir. O zaman niye spor fonu olmaya devam ediyor?” ifadelerini kullandı.

 

“Başka bir takım şeyler üzerinden rakamlar belirleniyor”

Fonun maliye tarafından yönetilmesi ile ilgili bir dertlerinin olmadığını ancak rakamların belirlenirken herhangi bir kriter olmadan verildiğini eleştiren Erhürman, “Bunun anlamı ne oluyor? Bana yakın olan arkadaşım olan, partimden olan federasyona şu uygulama, bilmem hangi federasyona böyle uygulama. Federasyonun üye sayısı, lisanslı sporcu sayısı, başarısı üzerinden değil, başka bir takım şeyler üzerinden federasyonların rakamları belirleniyor” şeklinde konuştu.

 

“Fonları yeniden masaya yatırmaya kararlıyız”

“Hiçbir federasyonun aldığı para kendini ayakta tutmaya zaten yetmez, o yetmediği rakamlarda bile kriter yok” ifadelerini kullanan Erhürman, “Kriter olmadığı gibi 2023’te 276 milyon gelecek, bunun sadece 42 milyonu spora gidecek, memlekette havuz yok kullanılacak, altyapı tesis yok, o yok, bu yok. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Son dönemde en çok gündemimize gelen federasyonlardan biri olan voleybola bakıyoruz, yaptığı müsabaka, takım sayısı, bu rakamlara baktığınız zaman hakem paralarını nasıl ödeyecekler diye endişeye kapılırsınız. Yoksa bunun çok ötesinde bir ihtiyaç sporda gündemde. Bilinsin ki biz CTP olarak bu fonlar meselesini yeniden masaya yatırmak konusunda kararlıyız, fonlar bu şekilde yönetilmez” görüşlerini belirtti.

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.