Federasyonlar katkıyı bekliyor

Federasyonlar katkıyı bekliyor

Spor federasyonlarına yapılan devlet katkısının son dilim ödemesi henüz yapılmadı

A+A-

Ülkemizde faaliyet gösteren spor federasyonlarına 2020 yılı için ön görülen devlet katkısının son dilimi bugün itibarı ile ödenemedi. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında alınan önlemlerle faaliyetlerini planlayan, ayrıca yapmaya başlayan federasyonlar, son dilim ödemesinin geç kalınmasından dolayı sıkıntı yaşadığı ve faaliyetlerinin aksayabilme noktasına geldiği öğrenildi.

 

Maliyeye harcama henüz verilmedi

Yeni kurulan UBP-DP-YDP azınlık hükümeti kapsamında Spor Dairesi’nin Ekonomi ve Enerji Bakanlığı çatısına giriş süreci de katkının gecikmesindeki etkenlerden.

Elde edilen bilgiye göre katkıların son kısmının yapılabilmesi için henüz Maliye Bakanlığı’na harcama ile ilgili yazının verilmediği öğrenildi. Yaşanan daire değişiklikleri sonrasında mali konularda kullanılan kodlar henüz Spor Dairesi’ne bildirilmedi. Bundan dolayı da bloke edilmiş katkının federasyonlara ödenebilmesi için somut adım atılamadı.

 

Covid değil, parasızlıktan faaliyetler aksayabilir

Şubat ayında resmi gazetede yayınlanan federasyon katkılarının ardından bloke edilen katkının ilk iki dilim temmuz ayında ödenmişti. Üçüncü dilim 15 Ekim’de ödenirken, son dilimde yaşanan belirsizlikten dolayı bazı federasyonların faaliyetlerini planlamakta, bazılarının da hakem paralarını ödemekte zorlandığı, bundan dolayı de yeniden faaliyetlerini gözden geçirecekleri öğrenildi. Konu ile ilgili olarak yeni haftada daha somut adımların atılması ve federasyonlara katkılarının ödenmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 3755 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.