“Faaliyetlerimize aynen devam edeceğiz”

“Faaliyetlerimize aynen devam edeceğiz”

Okçuluk Federasyonu Başkanı Serhat Deniz, 8 kulübün istifa açıklamasına yanıt verdi

A+A-

KKTC Okçuluk Federasyonu’na bağlı sekiz kulübün mevcut başkan Serhat Deniz ve yönetimini faaliyetleri sürdürmediği gerekçesi ile istifaya davet etmesine yönelik açıklamalarına Başkan Deniz yaptığı basın açıklaması ile yanıt verdi. Deniz yaptığı açıklamada kulüplerin belirttiği gibi federasyonun faaliyetlerinin durmadığını belirtirken, “Görevde olduğumuz sürece olduğu gibi bundan sonraki görev süremizde de kişi veya kişilerin çıkarları doğrultusunda Federasyonumuzu kullandırmayacağımıza ve faaliyetlerimize aynen devam edeceğimizi bildirir saygılar sunarız” ifadelerini kullandı.

 

Serhat Deniz’in kulüplerin yaptığı basın açıklamasına yönelik yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bugün yazılı basında çıkan Okçuluk Federasyonu faaliyetleri durdu yönündeki açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Hem 2022 hem de 2023 faaliyet programı kulüplerle birlikte hazırlanmış olup tüm kulüplerin onayı olduktan sonra açıklanmıştır. 2022 yılı içerisinde belirtilen tüm faaliyetler yapılmış olup, 2023 yılı içerisindeki kapalı alan yarışmaları her yıl olduğu gibi kulüplere bırakılmıştır. Okçuluk atış alanı belirli aralıklarla temizletilmesine rağmen kalıcı çözüm olması için şu anki Federasyon bütçemiz buna elvermemektedir. Bunun yanında faaliyet programında belirlene hakem ve antrenör kursları ile ilgili TOF (Türkiyre Okçuluk Federasyonu) ile görüşüp uygun tarihi bizlere bildirmelerini beklediğimizi ve faaliyet programında tarihlerinin henüz net olmadığı için açıklanmadığını, 2023 faaliyet programı içerisinde olmamasına rağmen 8 Mart Dünya kadınlar günü etkinliği ki bu etkinlikten elde edilen gelirin Kadın Sığınma evine bağışlandığını ve daha dün gerçekleştirilen açıklamada imzaları bulunan kulüplerin de aralarında bulunduğu 11 kulübün ve 160 sporcunun katıldığı

Sn Cumhurbaşkanımızın da katılarak destek verdiği anlamlı ve katılımı yüksek Bahar okları yarışması düzenlenmiş ve elde edilen gelirin Federasyonumuzda görevli arkadaşımız Fatih Suiçmezin tedavisinde kullanılmak üzere aktarıldığını bilgilerinize sunarız. Ayrıca 2022 yılı içerisinde ülkemizde ilk kez Üniversiteler arası okçuluk müsabakaları yapıldığı gibi 2023 yılı içerisinde de17 Nisan tarihinde ilk kez okullar arası (ilkokul, ortaokul ve Lise) müsabakalar yapılacaktır. Görevde olduğumuz sürece olduğu gibi bundan sonraki görev süremizde de kişi veya kişilerin çıkarları doğrultusunda Federasyonumuzu kullandırmayacağımıza ve faaliyetlerimize aynen devam edeceğimizi bildirir saygılar sunarız.”

 

Ne olmuştu?

Federasyona bağlı sekiz kulüp yaptığı yazılı açıklamada Başkan Deniz’in Türkiye’de Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’nın teknik direktörlük görevini sürdürmesi sonrasında yaşadıkları sıkıntıları dile getirmişti. Deniz’in sürekli Türkiye’de olmasından dolayı federasyonun atıl durumda olduğu ve muhatap bulunamadığı belirtilen açıklamada, atış alanının bakımsız, federasyonun bu güne kadar yapması gereken organizasyonların hiçbirinin yapılamadığı belirtilmiş, federasyon tüzüğü çerçevesinde kulüpler Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yaparak başkan ve yönetimini istifaya davet etmişti.

 

 

Bu haber toplam 643 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.