Erten’li Efes Euroleague şampiyonu!

Erten’li Efes Euroleague şampiyonu!

Kıbrıslı Türk Erten Gazi’nin formasını giydiği Anadolu Efes, Avrupa basketbolunun en önemli organizasyonu olan Euroleague’de şampiyonluğa ulaştı

A+A-

Kıbrıslı Türk Erten Gazi’nin formasını giydiği Anadolu Efes, Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen THY Euroleague Final Four organizasyonunun final maçında İspanya’nın Barcelona takımını 86-81 yenerek şampiyon olma başarısı gösterdi. Bu başarıyla Erten Gazi alt yapısından yetiştiği, Amerika’daki eğitiminin ardından yeniden dahil olduğu Efes’teki ilk sezonunda önemli bir deneyim yaşamış oldu.

 

Normal sezonda üçüncülük, Real galibiyetiyle Final Four

Geçtiğimiz yıl yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle normal sezonun 28. maçlarında Anadolu Efes’in lider konumda bulunduğu dönemde organizasyon duraklamıştı. Ardından iptal edilen sezondan sonra bu sezon “Yarım kalan görev” sloganı ile Euroleague’de mücadele eden Erten Gazi’nin takımı normal sezonu üçüncü tamamlamış, Play-off çeyrek finalde eşleştiği Real Madrid’i 3-2’lik seriyle mağlup ederek Final Four vizesi almıştı.

 

CSKA galibiyetiyle finale

Cuma günü Almanya’nın Köln şehrinde oynanan Final Four yarı final maçında CSKA Moskova’yı 89-86 mağlup ederek final vizesi alan Efes, finalde de İspanya’nın Barcelona takımını 86-81 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Temsilcimiz Erten Gazi kafile ile Köln’de bulunurken, mücadelede kadroda yer almadı ancak bu sezon önemli bir deneyim kazanarak Euroleague şampiyonluğunu genç yaşında kariyerinin önemli bir aşaması olarak yaşamış oldu.

195569017-10159637230248420-7153006983614055854-n.jpg

Şampiyonluk yolunda Erten’in katkısı

Normal sezonda 8 karşılaşmada forma giyen Erten Gazi, Real Madrid ile oynanan Play-off çeyrek final serisinde de bir maçta görev yaptı. Bu maçlarda 49 dakika 27 saniye görev yapan temsilcimiz, Anadolu Efes’in Euroleague şampiyonluğuna 14 sayı, 6 ribaunt, 5 asistle katkı sağladı.

Bu haber toplam 875 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.