Erten’e milli davet

Erten’e milli davet

Anadolu Efes forması giyen Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi, Türkiye A Milli Takımı’na davet aldı.

A+A-

12-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde organize edilecek FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda mücadele edecek Türkiye A Erkek Milli Takımının geniş kadrosu belirlendi. Kadroda Kıbrıslı Türk Erten Gazi de yer aldı.

Türkiye, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda C Grubu’nda yer alacak ve Ukrayna, Bulgaristan ve İzlanda ile karşılaşacak. Erten Gazi’nin de yer aldığı milli takım 17 Temmuz Pazartesi günü çalışmalarına başlayacak.

 

Ligde 29 maçta görev yaptı

Temsilcimiz Erten Gazi bu sezon Anadolu Efes ile yaşadığı şampiyonluk yolunda 29 maçta görev yaptı. Bu maçlarda toplamda 3 saat 45 dakika 20 saniye süre alan Erten, 7:46’lık maç başı ortalaması elde etti. Toplam 70 sayı ile şampiyonluğa katkı sağlayan temsilcimiz, maç başına 2.41 sayı ortalaması elde etti. Serbest atışlarda yüzde 50, 2 sayıda yüzde 44.44 ve 3 sayıda yüzde 48.57 ortalama yakalayan Erten, 2.07’lik verimlilik puanı ortalaması ile sezonu tamamladı. Erten’in en fazla sayı kaydettiği maç ise 17 sayı ile oynadığı Petkim Spor karşılaşması oldu.

 

Avrupa karnesi

Erten Gazi ayrıca Anadolu Efes’in Euroleague mücadelesinde de deneyim kazanmaya devam etti. Organizasyonda 11 maçta süre alan Erten, 51 dakika 41 saniye parke zeminde yer aldı. Bu maçlarda 8 sayı kaydeden temsilcimiz 8 ribaund, 1 asist, 1 blokla oynadı.

2020 yılında kolej liginden yeniden altyapısından yetiştiği Anadolu Efes’e dahil olan Erten Gazi, üç sezonda 2 Türkiye, 2 Euroleague, 1 Cumhurbaşkanlığı kupası ve 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamış oldu.

Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.