Erten üst düzey mücadelede ısınıyor

Erten üst düzey mücadelede ısınıyor

Anadolu Efes forması giyen Erten Gazi, gün geçtikçe takımının organizasyonlarında deneyim kazanıyor

A+A-

Sezon başında alt yapısından yetiştiği Anadolu Efes’e dahil olarak Basketbol Süper Ligi ve THY Euroleague’de forma giymeye başlayan Kıbrıslı Türk Erten Gazi aldığı süreleri olumlu kullanıyor. Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman’ın güvendiği isimler arasında yer alan Gazi’nin yarısı tamamlanan sezonda şu ana kadar gösterdiği performans verileri de oyuncunun üst düzey mücadeleye ısındığının göstergesi.

 

Türkiye’de daha fazla süre alıyor

Erten Gazi özellikle Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde aldığı sürelerle ilk sezonunda deneyim yaşıyor. Her ne kadar yaşadığı omuz sakatlığı sonrasında yaklaşık bir ay salonlarda uzak kalsa da Erten, takımının oynadığı 17 maçın 11’inde 2 saat, 43 dakika, 32 saniye görev yaptı. Bu maçlarda 59 sayı kaydeden genç yetenek, 16 ribaund ve 13 asistlik performans sergiledi.

Sezon öncesi oynanan Gloria Cup ve TÜBAD Turnuvası gibi hazırlık organizasyonlarındaki performans verileri de eklenince 3 saat, 59 dakika, 14 saniye görev yapan Erten, toplamda 89 sayı kaydetti.

 

Euroleague deneyimi kazanıyor

Erten Gazi, ayrıca Avrupa basketbolunun vitrin organizasyonu olan THY Euroleague deneyimi yaşadığı bir sezonun içerisinde. Anadolu Efes forması adı altında 8 karşılaşmada süre alan Erten, bu maçlarda 47 dakika 43 saniye parke zeminde yer aldı. Müsabakalarda toplam 11 sayı kaydeden temsilcimiz, 5 ribaund ve 5 asistlik performans sergiledi.

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.