“Erten Gazi gururumuz oldu”

“Erten Gazi gururumuz oldu”

Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi, Anadolu Efes formasıyla başarıdan başarıya koşuyor,

A+A-

Türkiye’de Anadolu Efes takımında forma giyen ve takımıyla birlikte üst üste iki kez THY Euroleague şampiyonluğu kazanan Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi ülkemizi gururlandırıyor.

Dün akşam THY Euroleague finalinde Real Madrid’i 58-57 mağlup eden Anadolu Efes takımı yeniden Euroleague olması, ülkemizde de büyük bir sevince neden oldu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, CTP lideri Tufan Erhürman, Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi’ye kutlama mesajı gönderdi.

 

Tatar: “Anadolu Efes ve Erten Gazi’yi tebrik ederim”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Anadolu Efes takımını ve Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi için tebrik mesajı yayınladı.

Tatar’ın açıklaması şöyle:

"Basketbol EuroLeague Finali'nde Real Madrid’i 58-57 mağlup eden, Anavatan Türkiye’nin temsilcisi Anadolu Efes şampiyon olmuştur. Kadrosunda Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi’nin de yer aldığı Anadolu Efes, Türkiye'ye üst üste ikinci kez EuroLeague şampiyonluğunu kazandırdı.

Büyük sevinçle karşıladığımız ve gururlandığımız Anadolu Efes’in Avrupa Şampiyonluğu'nu kutlarken, ayrıca Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi’yi de tebrik ederim."

 

Üstel: “Anadolu Efes sporcularını tebrik ediyorum”

Başbakan Ünal Üstel: “Dün akşam Basketbol Euroleague Finali’nde Şampiyon olan Türkiye temsilcisi Anadolu Efes’i ve Kıbrıslı Türk Basketbolcu Erten Gazi’yi kutluyorum. Üst üste ikinci kez Euroleague şampiyonluğunu birçok önemli takımı geride bırakarak şampiyon olan Anadolu Efes Takımı’nın sporcularını, teknik kadrosunu ve yönetimini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Erhürman: “Bir kez daha gurur duyduk”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Tebrikler Efes... Tebrikler sevgili Erten Gazi. Bir kez daha gururlandık. Başarılarının devamını dilerim...” dedi.

 

Mevlit: “Tebrikler Efes, tebrikler Erten”

KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, maçın tamamlanmasıyla birlikte Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi ve takımı Anadolu Efes’i ilk tebrik edenlerin arasında yer aldı.

 

KTSYD: “Erten Gazi’yi yürekten tebrik ederiz”

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği, takımı Anadolu Efes ile üst üste ikinci THY Euroleague şampiyonluğu yaşayan Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi için tebrik mesajı yayınladı. Mesajda başarılarıyla ülkemiz gençlerine önemli bir örnek olan Erten Gazi tebrik edilirken, yıllarca gösterdiği özveriden ötürü ailesi de ayrıca tebrik edildi. Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Basketbolda Türkiye’nin köklü kulüplerinden Anadolu Efes forması giyen Erten Gazi, takımı ile geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa’nın zirvesinde yer alarak THY Euroleague şampiyonluğu ile bizleri gururlandırmıştır. Gösterdiği azim ve başarı basamaklarını tek tek çıkışı hiç kuşkusuz ülkemizde birçok gencimize örnek olan Erten Gazi’yi yürekten tebrik ederiz. Bu başarının bir diğer unsuru olan ailelerin sporcu evlatlarına yol göstermedeki önemine de Gazi ailesi ile tanıklık ediyoruz. Bu çerçevede Erten Gazi’nin annesi Ayten Zabit Gazi ve babası Uğur Gazi’yi de yıllardır gösterdikleri özveriden dolayı ayrıca tebrik ederiz.”

 

Erten Gazi kimdir?

Anadolu Efes ile başarıdan başarıya koşan Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi 1997 yılında doğdu.

Basketbola Güzelyurt Basketbol İhtisas Spor Kulübü’nde başlayan Erten Gazi, 2012 yılında Anadolu Efes’in altyapısında forma giymeye başladı. Bir süre Anadolu Efes’in pilot takımı olan Pertevniyal’de mücadele eden Erten Gazi, DePaul Üniversitesi ve Fordham Üniversitesi’nde de oynadı. 2020-2021 sezonunun başında yeniden Anadolu Efes’e geri dönen Kıbrıslı Türk basketbolcu, lacivert beyazlı ekiple 2 kez THY Euroleague şampiyonluğu 1 kez Türkiye Basketbol Süper Ligi kazandı. Anadolu Efes’in bu sezon da lig şampiyonluğunu alma hedefi bulunuyor.

 

Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.