Eriksen Inter’e döndü, takımı ziyaret etti

Eriksen Inter’e döndü, takımı ziyaret etti

EURO 2020'de geçirdiği kalp kriziyle futbol dünyasını bir hayli korkutan Danimarkalı Christian Eriksen'in geleceğiyle ilgili kulübü Inter'den açıklama geldi.

A+A-

Rahatsızlığı sonrası Eriksen'in ilk kez takımı ziyaret ettiği ifade edilen açıklamada Danimarkalı futbolcunun Kopenhag'da Danimarkalı doktorlar tarafından hazırlanan tedavi programına kulüple koordineli bir şekilde devam edeceği belirtildi.

Kulüpten yapılan açıklamada ise fiziksel ve mental olarak Eriksen’in çok iyi durumda olduğu ifade edildi.

232096050-4606921216024648-1078005857976281867-n.jpg

Kalbine takılan ICD, oynamasına engel olabilir

Geçirdiği rahatsızlık sonrasında Eriksen'in kalbine implante edilebilen kardiyoverter defibrilatör (ICD) takılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda İtalya Futbol Federasyonu Sağlık Komitesi Üyesi Francesco Braconaro yaptığı açıklamada Eriksen'in ICD ile birlikte oynamasının kurallar gereği mümkün olmayacağını söylemişti.

Braconaro, Eriksen'e futbol oynama izni verilmemesinin en önemli nedeninin, kalp krizi sonrası vücuduna takılan defibrilatör olduğunu söylerken, "Eğer defibrilatör çıkarılırsa, patolojik olarak bir problem teşkil etmeyeceği kesinleşir ve Inter için yeniden forma giyebilir. Defibrilatör vücudunda kalmaya devam ettiği sürece Serie A'da oynayamaz. Bu konularda kurallar çok katı" ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haber toplam 655 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.