Erdenay son yolculuğuna uğurlandı

Erdenay son yolculuğuna uğurlandı

Ülke sporuna önemli hizmetleri bulunan, dün yaşamını yitiren Atletizm Federasyonu eski başkanı ve Spor Dairesi eski müdürü Besim Erdenay son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Erdenay için Atletizm Federasyonu’nun Attila Topaloğlu Stadı yanında bulunan Hasan Ruso lokalinde anma töreni düzenlendi. Ardından öğle namazı sonrasında Erdenay, Lefkoşa Kabristanlığına defnedildi.

Besim Erdenay için düzenlenen anma törenine atletizm ve spor camiası, siyasiler, ailesi ve sevenleri katılım gösterdi. Törende konuşma yapan Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, duygu dolu anlar yaşayarak konuşmakta zorlandı. Sakallı konuşmasında Erdenay’ın kendilerini yetiştirdiğini ve şimdi kendilerinin de yeni gençler yetiştirdiğine vurgu yaparak “Açtığı yolda bıkmadan, yılmadan yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

3553a380-2a23-42bb-9333-68cc1fecccec.jpg

Törende ayrıca Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Erdenay’ın Spor Dairesi Müdürü olarak görev yaptığı dönemde Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı olan Özkan Yorgancıoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar birer konuşma yaptılar.

Bu haber toplam 892 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.