Engelsiz yüreklere Vakıflar desteği

Engelsiz yüreklere Vakıflar desteği

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan tekerlekli sandalye basketbol takımının isim sponsoru oldu

A+A-

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, KKTC Engelliler Spor Federasyonu ile protokol imzalayarak Türkiye ve uluslararası alanda müsabakalara katılan tekerlekli sandalye basketbol takımının isim sponsoru oldu. 3 Aralık Dünya Engelliler günü çerçevesinde protokol Kıbrıs Vakıflar İdaresi merkez binasında imzalandı. İmza törenine tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncularının yanı sıra spordan da sorumlu Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da katılırken, protokole Kıbrıs Vakıflar İdaresi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Benter ve Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz imza koydu. Protokol kapsamında federasyonun tekerlekli sandalye basketbol takımı “Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı” olarak anılacak.

 

Akdeniz: Bu işbirliği anlamlı

İmza töreninde konuşan Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kendilerine vermiş olduğu destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Tekerlekli sandalye basketbol takımının isim hakkını Vakıflar İdaresi’ne taşıyoruz” diyen Akdeniz, “Bu işbirliği anlamlı çünkü bu takım hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda mücadele eden bir takım. Bizleri himayelerine aldıkları için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Umarım bu diğer kurumlara da örnek olur”

Engellerin bu tür desteklerle kalkabileceğine vurgu yapan Başkan Ahmet Akdeniz, “Bazı şeyler sözle olmuyor. Bu gibi işbirlikleri ile engelli bireyler hayata dahil olabiliyor. Sosyal devletin sağlaması gereken kaynağı Vakıflar sağlamıştır” dedi. Gelişmiş ülkelerde tüm fırsatların eşit olduğu için bu tür günlerin kutlanmadığına işaret eden Akdeniz, “Umarım bu diğer kurumlara da örnek olur. Ülkemizde de fırsat eşitliği sağlanır. Bugün sosyal medyada birçok mesaj verilecek ama bir engelli birey ile iki saat sosyal zaman geçirmek, sunulabilecek maddi katkıdan daha anlamlıdır” diyerek Vakıflar İdaresi’ne teşekkür etti.

 

Benter: Güzel projeler yapıp şampiyonluklar yaşamak istiyoruz

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Benter ise konuşmasına “Bizim için çok mutlu bir gün” sözleriyle başladı. “Çok başarılı olan takım ile Vakıflar olarak daha güzel projeler yapıp şampiyonluklar yaşamak istiyoruz. Takımımıza güveniyoruz” diyen Benter, “Vakıflar’da çalışan altı engelli arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız yıllar içerisindeki performansları ile gördük ki fırsat verilince yapamayacakları bir şey yok. Ümit ederiz, her tarafta bu fırsatlar verilir ve bu arkadaşlarımız kendilerini ispat eder. Bundan şüphem yok” açıklamasını yaptı.

 

“Birlik olursak başaramayacağımız iş yoktur”

Bu anlaşmayla ilgili süratli bir şekilde karar verdiklerini söyleyen İbrahim Benter, “Burada olanak sağlayan sayın bakanımız Sunat Atun’a da çok teşekkür ediyorum. İnşallah güzel işler başaracağız. Birlik olursak başaramayacağımız iş yoktur” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından imzalanan protokolle günün anısına takım oyuncuları ve Vakıflar İdaresi’ni ziyaret eden Güzelyurt Barış İlkokulu öğrencileriyle fotoğraf çekildi.

Bu haber toplam 921 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.