“Endişelerimiz var”

“Endişelerimiz var”

Yenicami Teknik Sorumlusu Çağan Çerkez, ülkede artan vaka sayıları sonrası futboldaki önlemlerin belirsizliğine vurgu yaptı

A+A-

Yenicami Teknik Sorumlusu Çağan Çerkez son günlerde ülkede artan Covid-19 vakalarının kendilerini endişeye soktuğunu, takım olarak bir takım önlemler aldıklarını ancak futbolda uygulanacak protokol ile ilgili net bir açıklamanın yetkililer tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Çerkez, “Bu uygulama futbol için ne olacak? Net bir açıklama olmadığından dolayı belirsizlik söz konusu ve bu bizi endişelendiriyor. Önümüzü göremiyoruz” dedi.

 

Çerkez: Bir takım önlemler aldık ama…

Yenicami Teknik Sorumlusu Çağan Çerkez, son dönemde vaka sayısındaki artışın kendilerini endişeye soktuğunu belirtirken, “Biz bir takım önlemleri kendi başımıza almaya çalıştık. Sağlıklı antrenman yapabilme ve takım içi bulaş yaşamama adına tüm takım aşılandı. Haftada iki gün de PCR veya antijen testi zorunluluğu getirdik” dedi.

Ülkede takımların antrenmanlarını sürdürdüğünü, hazırlık maçlarının oynanmaya başladığını hatırlatan Çerkez, “Vaka artışlarından dolayı futbolda alınacak önlemler adına özellikle Sağlık Bakanlığı bir açıklama yapmalı” ifadelerini kullandı.

 

“Soru işaretlerinden dolayı belirsizlik var”

Futbola yönelik imzalanan protokolün detayları ile ilgili herhangi bir açıklama veya denetimin olmadığını belirten Çerkez, “Pozitif vakalar ne olacak? Temaslı durumunda bir takım karantinaya alınacak mı? Hazırlık maçlarında herkes birbiri ile temas halinde. Maçlarda yer alan hakemler, rakip takım test yapıyor mu? Bu tarz soru işaretlerinden dolayı belirsizlik var” şeklinde konuştu.

 

“Aynı sıkıntılar diğer antrenörlerde de var”

Günlük hayatta pozitif olan kişilerle beraber temaslılarının da izole edildiğini hatırlatan Çağan Çerkez, “Bu uygulama futbol için ne olacak? Net bir açıklama olmadığından dolayı belirsizlik söz konusu ve bu bizi endişelendiriyor” açıklamasını yaptı. Çerkez, gittikçe vakaların artması halinde ligin başlamasına yakın bu durumun neler doğuracağını bilmediklerini, bundan dolayı da önlerini göremediklerini aktarırken, “Aynı sıkıntılar konuştuğum diğer antrenörlerde de var” dedi.

 

“Cevabını bilmediğimiz sorularla ilgili herkes kendine göre yorum yapıyor”

Bayramdan önce takım olarak yaptıkları kampta konakladıkları otelde tüm takımın aşı karnesi ve PCR sonuçlarının resepsiyonda gösterildiğini ve o şekilde anahtarları aldıklarını belirterek bu uygulamaya değinen Çağan Çerkez, “Futbolda hepimiz yakın temaslıyız. Bugün maçlar yapılmaya başlandı. Hakem, takımlar test yaparak oynaması gerekmez mi? Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı ve Spor Dairesi’nin bir an önce açıklama yapması gerekiyor. Çünkü cevabını bilmediğimiz bu sorularla ilgili herkes kendine göre yorum yapıyor” ifadelerini kullanarak endişelerini dile getirdi.

 

Bu haber toplam 916 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.