“En iyilerden bir tanesi”

“En iyilerden bir tanesi”

CONIFA sosyal medya hesabından 2018 Dünya Kupası’na katılacak ülkeleri açıkladı, ülkeler hakkında bilgi verdi.

A+A-

Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği (CONIFA) önümüzdeki yıl Londra’da yapılması planlanan 2018 Dünya Kupası’na katılacak ülkeleri sosyal medya hesabından duyurdu. CONIFA, Cuma günü resmi Twitter hesabından duyuruyu yapacağını belirterek arkasından iki gün boyunca her saat başında turnuvaya katılacak olan 16 ülkenin duyurusunu ve tanıtımını yaptı.

 

Ev sahipliğini Barawa yapacak

CONIFA ilk yaptığı paylaşımda 2018 Dünya Kupası’nın ev sahipliğini Barawa’nın yapacağını duyurdu. Somali ekibi olan Barawa, CONIFA tüzüğünde yer alan madde ile ülkesinde değil, başka bir ülkede gerçekleşen turnuvaya da ev sahipliği yapabilme hakkına sahip. Bu bağlamda Barawa’nın ev sahibi olduğu belirtildi.

 

Son Avrupa şampiyonu Padania

CONIFA adına ikinci olarak yapılan paylaşımda bir süre önce ülkemizde düzenlenen CONIFA Avrupa Şampiyonası 2017’yı kazanma başarısı gösteren Padania duyuruldu. Son iki Avrupa Şampiyonası’nı mutlu sonla tamamlayan Padania’nın bu turnuvada favorilerden biri olduğu belirtildi.

 

Kuzey Kıbrıs “En iyilerden bir tanesi” olarak açıklandı

CONIFA 2018 Dünya Kupası’na katılacak üçüncü ülke olarak Kuzey Kıbrıs duyuruldu. Açıklamada son Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Kuzey Kıbrıs’ın organizasyonu ikinci olarak bitirdiği belirtilirken, “En iyilerden bir tanesi” nitelemesi yapıldı ve daha önce şu an FIFA üyesi olan ülkeleri mağlup ettiğine vurgu yapıldı.

 

Tibet ilk kez katılacak

İlk gün açıklanan bir diğer takım ise Tibet oldu. İlk kez Tibet’in Dünya Kupası’na katılacağı ve 2013 yılından bu yana resmi bir karşılaşma yapmadığı belirtilen açıklamada futbol tutkunu bir Tibetli olan Dalai Lama’dan da bahsedildi.

 

Diğer bazı katılımcılar

Cumartesi günü yapılan açıklamalarda ise diğer ülkekerden açıklamalar sosyal medyada yer aldı. Ülkemizde yer alan turnuvada bulunan Felvidek, Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada batı sahil şeridinden Cascadia, 2014 Dünya Kupası finalisti Man Adası, Birleşmiş Milletler üyesi olan ve ilk kez kupaya katılacak olan Kiribati ve yine ülkemizde gerçekleşen turnuvada yer almış bir ekip olan Sekelitan ile beraber diğer takımlar da duyuruldu. Turnuvada yer alacak takımlar arasında ayrıca Abhazya, Matabeleland ve United Koreans of Japan ekibi de bulunuyor.

 

Bugün detaylar duyurulacak

CONIFA’nın sosyal medya hesabından 2018 Dünya Kupası ile ilgili duyuruları bugün de devam edecek. Bugün kupa ile ilgili detayların yanı sıra CONIFA genel sekreteri gelecek sorulara yanıt verecek.

Bu haber toplam 2360 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.